Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Zidane se bojí o místo. Naprosto jsme selhali, hlesl po konci Realu v poháru

Sport

  14:23
MADRID - O budoucnosti trenéra, který dovedl fotbalisty Realu v předchozích dvou sezonách k triumfům v Lize mistrů, možná rozhodne následující duel v téže soutěži. Že v osmifinále proti Paříži půjde i o jeho práci? „Je to naprosto jasné,“ uvědomuje si Zinedine Zidane po další blamáži.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane. foto: Reuters

Real totiž nečekaně vypadl z Královského poháru už ve čtvrtfinále. Nedokázal zužitkovat vítězství 1:0 ze hřiště Leganés a po domácí porážce 1:2 inkasoval další tvrdý direkt v nepovedené sezoně.

„Máme už jenom Ligu mistrů,“ ví obránce Dani Carvajal. Jenom v nejprestižnější klubové soutěži světa se mu se spoluhráči dařilo. Byť ani jednou nevyzráli na překvapivě bezchybný Tottenham, zbylé čtyři duely ovládli a splnili povinnost postupem z druhého místa.

Kdy hraje Real Madrid

Termíny nejbližších zápasů

  • 27. ledna: Valencia (V)
  • 3. února: Levante (V)
  • 10. února: Real Sociedad (D)
  • 14. února: PSG v Lize mistrů (doma, odveta osmifinále se hraje 6. března v Paříži)

Jenže tam slavné okamžiky Realu v probíhající sezoně víceméně končí. V domácí soutěži ztrácí na vedoucí Barcelonu nedostižných devatenáct bodů, dokonce se bojí o čtvrté místo, které zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů.

Sezona, která pro fandy madridského klubu začala tak krásně – vítězstvím v evropském i španělském Superpoháru –, se proměňuje v hrůzostrašnou.

V neděli přitom Real vybředl z krize drtivou výhrou 7:1 nad La Coruňou. Teď se ukázalo, že šlo jen o záchvěv naděje. Po dalším šoku provázel fotbalisty v bílých dresech do kabin zlověstný pískot z tribun stadionu Santiaga Bernabeua.

„Naprosto jsme selhali,“ řekl po porážce s Leganés kouč Zidane. „A odpovědnost za to nesu já.“

Trenérovi Realu se nelíbila první půle, po které museli jeho svěřenci dotahovat jednobrankovou ztrátu. Teprve podruhé v sezoně se jim stalo, že do přestávky ani nevypálili na bránu! Mimochodem, v úvodním pohárovém utkání na hřišti Leganés to bylo poprvé...

„Nehráli jsme dost dobře, neplnili jsme pokyny. Propadli jsme,“ uvedl Zidane, který nenasadil několik hráčů základní jedenáctky – nehrál Casemiro, Cristiano Ronaldo, či Gareth Bale. Mozek Realu Luka Modrič nastoupil až v průběhu a s nepříznivým stavem už nestihl nic udělat.

„Hráči potřebovali odpočinek. Ale při pohledu na sestavu nešlo říct, že jsme nasadili špatný tým,“ prohlásil Zidane, který už vyhlíží sobotní ligový zápas s Valencií. „Musíme se zvednout a pokračovat v tvrdé práci, jiné řešení není,“ dodal.

Autoři: