Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Žilina chce na Lize mistrů vydělat, za lístek si účtuje minimálně 300 eur

Sport

  14:33
ŽILINA/PRAHA - Plánovali jste naživo zhlédnout zápas fotbalistů Žiliny s Chelsea v Lize mistrů? Těšili jste se na hvězdy londýnského klubu? Pak si připravte minimálně 300 euro (v přepočtu asi sedm a půl tisíce korun).

Fotbalisté Žiliny a jejich český trenér Pavel Hapal foto: Reuters

Vedení úřadujícího slovenského mistra dnes zveřejnilo ceny lístků na první utkání základní skupiny milionové soutěže. Nejlevnější lístky na severní a jižní tribunu stojí 50 eur, ale jen pro vlastníky permanentek a držitele karet MŠK Žilina. Jak ale informoval slovenský list Pravda.sk, ty klub od 19. srpna už nevydává.

"Chtěli jsme zůstat vůči příznivcům loajální a dali jim nejlepší podmínky k tomu, aby se dostali na stadion. Jsou pro nás prioritou," vysvětloval pro klubový web předseda dozorčí rady Jozef Antošík.

Pokud nepatříte ani do jedné z výše zmiňovaných skupin, budete si muset sáhnout do kapsy mnohem hlouběji. Vstupenka na západní a východní tribunu stojí 300 eur. Lístek na nejlepší místa 400 eur a VIP vstupenka 600 eur.

Levněji vyšlo i mistrovství světa
Permanentkáři mají na sedačky s nejlepším výhledem na jedenáctitisícový stadion padesáti procentní slevu. Pro zájemce jsou k dispozici i lístky na všechny tři domácí utkání Žiliny v Lize mistrů. Ty stojí mezi 700 až 1000 euro. 

"Ceny se mohou zdát vysoké, ale chceme eliminovat jejich možný prodej na černém trhu. Žilina je mezi elitou a peníze za příjmy z lístků využijeme na další rozvoj klubu," bránil se Antošík.

Fanoušci slovenského klubu ale přemrštěné ceny nemohou pochopit a na fórech hlasitě vyjadřují svůj nesouhlas. Kdyby totiž vyjeli na odvetu do Londýna, vyšlo by je to i s cestou mnohonásobně levněji. Chelsea si totiž za normální vstupenky účtuje jen 36,55 eur. Ostatně lacinější vstupné měli i návštěvníci mistrovství světa v Jihoafrické republice.  

Autoři: ,