Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Druhá prohra ve skupině. Ibrahimovic nedal penaltu, přesto AC Milán Spartu jasně přehrálo

Brahim Diaz oslavuje branku do sítě Sparty se Zlatanem Ibrahimovicem. foto: Reuters

Milán - Fotbalisté Sparty prohráli 0:3 s AC Milán a ani ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy nebodovali. O výhře Rossoneri na San Siru rozhodli Brahim Díaz, Rafael Leao a Diogo Dalot, v prvním poločase navíc hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic neproměnil pokutový kop.
  18:25aktualizováno  22:54

„Bylo to pro nás další setkání se špičkovým evropským fotbalem a skončilo to stejným rozdílem jako s Lille, porážkou o tři góly,“ řekl na klubovém webu trenér Sparty Václav Kotal. „Mohlo to být i horší, naštěstí Ibrahimovic nedal penaltu,“ přidal osmašedesátiletý kouč.

Sparta vstoupila do skupiny minulý týden porážkou 1:4 s Lille, která pro ni po reprezentační přestávce a přerušení české ligy kvůli koronaviru byla prvním zápasem do začátku října. A protože se tuzemská nejvyšší soutěž stále nerozběhla, byli Letenští v podobné situaci i dnes. . 

Utkání AC milán - sparta jsme sledovali v online reportáži

Zápas s italským favoritem jim navíc zkomplikovala i řada absencí. Kvůli červené kartě proti Lille chyběl Ladislav Krejčí mladší a pro zranění nemohli hrát ani Štetina s Hanckem. K dispozici už však byl uzdravený Čelůstka, který ve stoperské dvojici doplnil Lischku.

Zlatan Ibrahimovic v hlavičkovém souboji s Ondřejem Čelůstkou.
Zlatan Ibrahimovic v utkání proti Spartě.

Domácí nastoupili bez brankářské jedničky Donnarummy, kterého ze hry vyřadila nákaza koronavirem. Stejně jako v pondělí při remíze 3:3 s AS Řím, která byla pro AC první ztrátou v sezoně, ho zastoupil Tatarusanu. V sestavě nechyběla ani největší hvězda útočník Ibrahimovic.

A byl to právě švédský kanonýr, který se dostal do první šance zápasu a v šesté minutě hlavičkoval nad. Ibrahimovic zahrozil také po rohu ve 14. minutě, ale ani tentokrát nemířil přesně. Sparta pak vyrovnala hru, ale ve 24. minutě chyboval Lischka a Díaz po přihrávce od Ibrahimovice otevřel skóre.

Další slabou chvilku si Lischka vybral ve 36. minutě, kdy ve vápně stáhl Ibrahimovice a rozhodčí nařídil penaltu. K ní se postavil sám nejlepší střelec AC Milán, ale trefil pouze břevno. Sparta se dostala ke slovu až v závěru prvního poločasu, ale vyloženou šanci neměla.

Do druhé půle už nenastoupil Ibrahimovic, jehož zastoupil Leao. A hned mohl zvýšit na 2:0, jenže jeho sólo skvěle zlikvidoval Heča a poradil si i s následnou dorážkou Tonaliho do odkryté branky. V 58. minutě už se Leao dočkal, když ho v náběhu za obranou našel přesnou přihrávkou Dalot a jednadvacetiletý Portugalec uklidil míč do branky.

Skóre uzavřel o deset minut později Dalot, který si naběhl na dlouhou přihrávku Binnásira. Spartě tak návrat do základní skupiny, ve které se představila po čtyřech letech, zatím vůbec nevychází a v tabulce jí patří bez bodu a se skóre 1:7 poslední místo.

Vede zatím stoprocentní AC Milán, druhé je se čtyřmi body Lille, které dnes sice doma s Celticem prohrávalo už 0:2, ale nakonec vybojovalo remízu 2:2. Skotský celek je s jedním bodem třetí a právě na jeho stadionu se Sparta představí příští čtvrtek.

Autoři: ,

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...