Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Real Madrid - Viktoria Plzeň 2:1. Bílý balet ubránil hubený náskok

Sport

  20:30aktualizováno  22:53
MADRID - Fotbalisté Plzně ve třetím utkání skupiny Ligy mistrů v Madridu potrápili favorizovaný Real a obhájci trofeje podlehli těsně 1:2.

Karim Benzema se raduje z gólu. foto: Reuters

Plzeň byla blízko senzaci. V juniorské Lize mistrů podlehla Realu Madrid 2:3

„Bílý balet“ uspěl po sérii pěti soutěžních zápasů bez vítězství, během níž dal jediný gól. 

V 11. minutě na Santiago Bernabéu otevřel skóre Karim Benzema, na začátku druhého poločasu přidal druhý gól Marcelo. V 79. minutě snížil Slovák Patrik Hrošovský.

Real vede skupinu G, šest bodů má i druhý AS Řím po domácím vítězství 3:0 nad CSKA. Moskevský celek má čtyři body a Plzeň je poslední s jedním bodem. Čeští šampioni se za 14 dní s madridským týmem utkají doma.

ONLINE ze zápasu si přečtěte ZDE

V základní sestavě Plzně nastoupili i brankář Hruška a obránce Havel, kteří si odbyli premiéru v elitní soutěži. Havel nečekaně dostal šanci na pravé straně zálohy.

Domácí začali očekávaným tlakem. V páté minutě nehlídaný kapitán Ramos z rohu hlavičkoval do tyče. V 11. minutě utekl po levé straně Petržela, ale jeho střelu z úhlu vyrazil brankář Navas a z dorážky pětatřicetiletý záložník zamířil do boční sítě.

O několik vteřin později domácí otevřeli skóre. Vázquez nacentroval do šestnáctky, Benzema se dostal před Hejdu a hlavičkou o zem překonal Hrušku.

Zklamaní Jakub Řezníček a Patrik Hrošovský (vpravo).

Francouzský útočník se stal třetím hráčem historie, který skóroval ve čtrnácti ročnících Ligy mistrů po sobě. Před Benzemou se to povedlo jen Messimu z Barcelony a bývalému kanonýrovi Realu Raúlovi.

Hosté hráli po většinu času bez míče, ve 30. minutě však také zahrozili. Petržela ve vápně přistrčil míč Limberskému, jenž přehodil branku. Vzápětí Benzema střelou z úhlu nepřekvapil Hrušku.

Ten o chvíli později při rozehrávce přihrál přímo Iscovi, který však chybu plzeňského gólmana nepotrestal a obloučkem minul. Následnou Iscovu ránu zase Hruška zneškodnil.

V poslední minutě prvního poločasu zahodil obrovskou šanci na vyrovnání Hrošovský, který se po Řezníkově centru dostal sám před Navase, jenže překopl branku. Domácí fotbalisty po prvním poločase doprovázel do šatny pískot z tribun.

Liga mistrů Real Madrid vs. Plzeň: Michael Krmenčík v souboji s Nachem.
Liga mistrů Real vs. Plzeň: Keylor Navas zasahuje proti Milanu Petrželovi.

Krátce po změně stran po Krmenčíkově centru ve skluzu přestřelil Havel. V 55. minutě španělský tým zvýšil na 2:0. 

Bale v pokutovém území patičkou vybídl Marcela a levý bek „dloubáčkem“ překonal Hrušku, který poté zlikvidoval Modričův pokus.

Real stupňoval tlak. Bale minul branku hlavou i střelou z dálky a v 68. minutě velšský útočník nevyzrál na Hrušku, který jeho ránu reflexivně vyrazil. Mezi tyče se nevešla ani Vázquezova hlavička.

Západočeši v době velkého náporu Realu nečekaně snížili. 

V 79. minutě Čermák přistrčil míč Hrošovskému, který si našel místo mezi obránci a přízemní ránu poslal přesně k tyči. Na senzační bod už však Plzeň nedosáhla a ve Španělsku prohrála i čtvrtý pohárový duel.

Juventus vyhrál na Old Trafford

Bosenský fotbalista Edin Džeko dvěma góly a asistencí zařídil AS Řím v Lize mistrů výhru 3:0 nad CSKA Moskva. 

Navázal tak na hattrick z předchozího duelu s Plzní a s pěti góly vede spolu s Lionelem Messim z Barcelony tabulku střelců soutěže. Ve šlágru 3. kola zvítězil Juventus na hřišti Manchesteru United 1:0 gólem Paula Dybaly.

Džeko se poprvé prosadil po půlhodině, kdy mu ideálně nahrál Pellegrini. Následně křížnou střelou zakončil akci spoluhráčů a po změně stran korunoval dobrý výkon ve svém jubilejním 150. zápase za AS Řím nahrávkou na Ünderův gól.

Juventus poslední tři zápasy s Manchesterem United prohrál, ale tentokrát urval vítězství. 

Zasloužil se o něj Dybala, který v 17. minutě dorážel poté, co k němu propadl míč po centru Ronalda, jenž se vrátil do svého někdejšího působiště. Dybala vstřelil pátý gól v posledních čtyřech zápasech Ligy mistrů.

Kadeřábek pomohl k remíze s Lyonem

Český reprezentant Pavel Kadeřábek se podílel na jedné z branek Hoffenheimu při remíze 3:3 s Lyonem. Německý celek dělal velké chyby v obraně. Poprvé inkasoval poté, co stoper Vogt ztratil míč ve vlastním vápně. 

Pak sice Kadeřábek vyhraným soubojem ve vápně připravil gól pro Kramariče, který skóre otočil, ale Lyon po dalších chybách soupeře šel opět do vedení. Hoffenheim vyrovnal v nastavení.

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili 2:0 na hřišti AEK Atény a dělí se o vedení ve skupině E s Ajaxem Asterodam, který doma gólem v nastavení porazil 1:0 Benficu Lisabon.

Hodně aktivní byl v dresu Bayernu zejména Gnabry. V 61. minutě uvolnil Hummelse, který našel Robbena. 

Jeho střelu ještě stihla obrana zablokovat, ale Martínez se položil do dorážky a protrhl střelecké trápení. 

Bern si připsal první bod v historii

Navíc tři minuty nato Gnabry chytře uvolnil Rafinhu, ten našel zcela volného Lewandowského a pro polského kanonýra už nebyl problém trefit prázdnou branku.

Zatímco Aténám se poprvé bodovat nepovedlo, Young Boys Bern doma uhráli remízu 1:1 s Valencií a získali první bod v základní skupině prestižní soutěže v historii. 

Valencie sice šla do vedení, když se Batshuayi dostal za obranu, obešel i gólmana a zamířil do prázdné branky. 

Jenže ve druhé půli hostující Parejo i přes snahu ve skluzu stáhnout nohy fauloval protivníka a Hoarau penaltu proměnil. Bern mohl dokonce vyhrát, ale brankář Neto fantasticky vytáhl Sanogovu hlavičku na tyč.

Skupina G:

Real Madrid - Viktoria Plzeň 2:1 (1:0) 
Branky: 11. Benzema, 55. Marcelo - 79. Hrošovský. Rozhodčí: Grinfeld - Šimon, Hassan (všichni Izr.). ŽK: Isco, Kroos, Ramos - Limberský. Diváci: 67.356.
Real: Navas - Vázquez, Ramos, Nacho, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Bale (75. Asensio), Benzema (89. Mariano), Isco (54. Valverde).
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Procházka (65. Hořava) - Havel (76. Ekpai), Čermák, Petržela (86. Řezníček) - Krmenčík.

AS Řím - CSKA Moskva 3:0 (2:0)
Branky:
30. a 43. Džeko, 50. Ünder. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis - Papapetru, Tzilos (všichni Řec.).
AS Řím: Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Santon - De Rossi (81. Schick), N’Zonzi - Ünder (73. Kolarov), Pellegrini (68. Cristante), El Shaarawy - Džeko.
CSKA: Pomazun - Fernandes, Magnússon, Becao, Černov (57. Čosonov), Nababkin - Obljakov (57. Dzagojev), Sigurdsson, Achmetov, Vlašič - Čalov (90. Nišimura).

Tabulka:

1.AS Řím32018:36
2.Real Madrid32015:26
3.CSKA Moskva31113:54
4.Plzeň30123:91

Skupina E:

AEK Atény - Bayern Mnichov 0:2 (0:0) 
Branky: 61. Martínez, 64. Lewandowski. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko - Šerbakov, Dmitrijev (všichni Běl.).

Ajax Amsterodam - Benfica Lisabon 1:0 (0:0)
Branka:
90.+2 Mazraoui. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Delerue, Letexier (všichni Fr.).

Tabulka:

1.Ajax Amsterodam32105:1
1.Bayern Mnichov32105:17
3.Benfica Lisabon31023:53
4.AEK Atény30032:80

Skupina F:

Hoffenheim - Lyon 3:3 (1:1)
Branky:
32. a 47. Kramarič, 90.+2 Joelinton - 27. Traoré, 59. NDombélé,
67. Depay. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Alonso, Cabanero - Martínez, Montero (všichni Šp.).

Šachtar Doněck - Manchester City 0:3 (0:2)
Branky:
30. D. Silva,  35. Laporte, 70. B. Silva. Rozhodčí: Del Cerro - Yuste, Del Palomar - Munuera, Latre (všichni Šp.).

Tabulka: 

1.Manchester City32016:36
2.Lyon31207:65
3.Hoffenheim30216:72
4.Šachtar Doněck30214:72

Skupina H:

Young Boys Bern - Valencie 1:1 (0:1)
Branky:
 55. Hoarau z pen. - 26. Batshuayi. Rozhodčí: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs - Anufrijevs, Malcevs (všichni Lot.).

Manchester United - Juventus Turín 0:1 (0:1)
Branka:
17. Dybala. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Djokič, Grujič (všichni Srb.).

Tabulka: 

1.Juventus Turín33006:09
2.Manchester United31113:14
3.Valencie30211:32
4.Young Boys Bern30121:71
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!