Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Životní gól. Trhal bych si vlasy, kdybych to nedal, usmíval se hrdina Provod. Oslavy se Součkem si užíval

Radost slávistů po vedoucí brance na půdě Leicesteru. foto: Reuters

Leicester - Uprostřed radujících se slávistických fotbalistů držel asistent trenéra Zdeněk Houštecký nad hlavou mobilní telefon, na jehož displeji měl videohovor s Tomášem Součkem.
  0:50

Současný záložník West Hamu United seděl doma v Londýně před televizí v červenobílém dresu a postup do osmifinále Evropské ligy se svými někdejšími spoluhráči prožíval vlastně i na hřišti.

Slávistický střelec Lukáš Provod.
Radost slávistů po vedoucí brance na půdě Leicesteru.

Scénka po utkání v Leicesteru, kde Slavia v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze vyhrála 2:0 a postoupila mezi šestnáct nejlepších týmů soutěže, ukázala, jak s týmem žije jeho bývalý kapitán.

„Je to krásné. S klukama, co s námi v poslední době všechno prožili, jsme ve spojení. Tomáš nám fandil, měl na sobě dres. Díky,“ říkal v rozhovoru pro Českou televizi současný slávistický kapitán Jan Bořil.

„Asistent Houštecký mu volal přes face time. Tomáš byl s námi na hřišti, měl dres,“ líčil Lukáš Provod, jenž krátce po přestávce dal první klíčový gól celého souboje.

„Pro nás je to obrovský úspěch, obrovská euforie. Porazit tak špičkový tým jako je Leicester, mám jen slova chvály,“ zdůraznil Provod. V 49. minutě si zaběhl za obranu na zadní tyč a krásně se položil do centru Stancia. Z voleje umístil míč k tyči, brankář Schmeichel neměl nárok vůbec reagovat.

„Skvělý centr od Nica. Nezbývalo mi nic jiného, než ho proměnit. Trhal bych si vlasy, kdybych to nedal,“ říkal Provod s úsměvem. „Každý takový gól je životní. Doufám, že ještě další přijdou.“

Senzace dokonána, Slavia postoupila do osmifinále Evropské ligy. Výhru nad Leicesterem zařídili Provod a Sima

Prožívá skvělé týdny, v obou duelech s anglickým týmem patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Přitom ještě před dvěma lety hrál v Česku druhou ligu za Budějovice. 

„Pořád se to posouvá. Když jsem šel do Slavie, byla to pro mě pohádka. Teď jsme postoupili přes Leicester a já dal gól. Doufám, že to bude pokračovat,“ přeje si čtyřiadvacetiletý středopolař.

„V Leicesteru to byl specifický zápas, oni byli skvěle takticky připravení. Ve středu pole jsme neměli prostor, museli jsme hrát trpělivě,“ poznamenal.

Ve středu pole nastoupil s Hromadou a Stanciem. „Nico je skvělý fotbalista, Kuba zase důrazný. Je to ideální, hraje se mi s nimi dobře.“

Teď už se těší na los osmifinále, soupeře se Slavia dozví v pátek po třinácté hodině.

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...