Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Žižkov i Dukla dostaly prvoligovou licenci

Sport

  19:31
PRAHA - Fotbalové kluby Dukly Praha a Viktorie Žižkov, které postoupily ze druhé ligy do elitní soutěže, dostaly licenci pro příští ročník Gambrinus ligy. Naopak Bohemians Praha podmínky pro udělení licence pro druhou ligu nesplnili. Střížkovský klub, který suverénně vyhrál Českou fotbalovou ligu, má možnost se odvolat k Licenčnímu tribunálu.

Dukla slaví postup do nejvyšší fotbalové soutěže. foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

Fotbalové kluby Dukly Praha a Viktorie Žižkov, které postoupily ze druhé ligy do elitní soutěže, dostaly licenci pro příští ročník Gambrinus ligy. Naopak Bohemians Praha podmínky pro udělení licence pro druhou ligu nesplnili. Střížkovský klub, který suverénně vyhrál Českou fotbalovou ligu, má možnost se odvolat k Licenčnímu tribunálu.

Dukla a Viktorie se ani nemusí stěhovat ze svých stadionů, ale musí je vybavit vyhřívaným trávníkem. Rekonstrukce Julisky musí být hotová do půlky října, zato fotbalový stánek na Žižkově už do 15. srpna. "Oba kluby předložily smlouvy, kterými garantují, že bude vybudováno to, co není - tedy vyhřívání," prohlásil ČTK předseda licenční komise ČMFS Bohuslav Pavlík.

Bohemians Praha ani letos neuspěli se žádostí o udělení licence. Loni byli kvůli nesplacené šestimilionové pokutě od disciplinární komise vyřazeni z profesionálních soutěží, letos doplatili na jiný problém. "Nedodali potřebné účetní výkazy," řekl LN předseda licenční komise Bohuslav Pavlík. Klub se může odvolat k licenčnímu tribunálu, u něhož koncem května uspěly Slavia a Ústí nad Labem.

Ve druhé lize momentálně nemá licenci jistou pět ze šestnácti klubů. Kromě Bohemians Praha jde ještě o Vlašim, Most, Znojmo a Varnsdorf.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...