Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zklamaný Petr Čech po prohře: O titulu je rozhodnuto

Sport

  16:47
PRAHA/LONDÝN - Fotbalový brankář Petr Čech se po prohře Chelsea s Manchesterem United už smířil s tím, že vítězové nedělního šlágru se už nenechají připravit o titul. Podle Čecha je téměř vyloučeno, že by United v posledních dvou zápasech nedokázali získat kýžený bod. Tomu prý odpovídá i pochmurná nálada v týmu Chelsea, která letos takřka určitě nezíská žádnou trofej.

Zklamaný Petr Čech. foto: Reuters

"Je hotovo a rozhodnuto. V té formě a pohodě, v jaké momentálně (hráči Manchesteru) jsou, už to dotáhnou do úspěšného konce. Zvládli zápas s námi, zvládli postoupit do finále Ligy mistrů, to mluví za všechno," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Takže nálada v našem týmu není nic moc, protože jsme věděli, že všechno je pryč," řekl Čech.

Chelsea musí spoléhat téměř na zázrak, aby ještě Manchester propásl šanci na titul. Protože má nyní také lepší skóre než Chelsea a v tabulce už šestibodový náskok, stačí mu jediný získaný bod ze závěrečných duelů v Blackburnu a s Blackpoolem.

I hráči Chelsea se prý už smířili s tím, že první místo neobhájí. "Musíme si přiznat, že tohle nebyl zápas, který rozhodl o titulu. Rozhodlo naše špatné období na konci loňského a začátku letošního roku, kdy jsme poztráceli spoustu bodů. Vždyť před dvěma měsíci jsme byli pátí v tabulce," připomněl Čech, že Chelsea za Manchesterem na začátku března zaostávala až o 15 bodů. Před nedělní bitvou se sice přiblížila na dohled tří bodů, ale Manchester suverénním výkonem a výhrou vykročil za titulem.

Manchester - Chelsea (radost Van der Sara).

Podle Čecha jeho tým hodně poznamenal špatný vstup do zápasu, v němž Manchester už v první minutě šel do vedení. "V tak těžkých duelech je vždycky důležité dobře začít. Jenže my jsme místo toho ještě v první minutě dostali gól. A to byla ideální situace pro soupeře, mohli čekat na brejky. Ale tím nechci nijak snižovat výkon Manchesteru. Hráli dobře a byli lepší," uznal Čech.

Nechtěl rozebírat chyby v obraně Chelsea, které United usnadnily cestu ke gólovým trefám. "Moc bych se v tom nepitval. Prostě vyhráli zaslouženě," prohlásil Čech. Letošní sezonu nebude hodnotit kladně. Chelsea nenavázala na loňský anglický "double", právě s Manchesterem vypadla také ve čtvrtfinále Ligy mistrů. S tím vším se Čech jen těžko srovnává. "Druhé místo je pro klub kalibru Chelsea vždycky neúspěch. V každé soutěži chceme získat trofej, teď nemáme žádnou a nikdo spokojen být nemůže," dodal Čech.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...