Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zlatana štve chování EA Sports. Někdo na mě léta vydělává, kritizuje Ibrahimovic videohru FIFA

Zlatan si stěžuje na videohru FIFA foto: Reuters

Milán - Švédskému fotbalistovi Zlatanu Ibrahimovicovi se nelíbí, že figuruje v populární počítačové hře FIFA, i když k tomu nedal svolení. Na sociálních sítích uvedl, že na jeho jménu a tváři někdo už roky vydělává peníze bez jeho souhlasu a je čas se tím zabývat. Se společností EA Sports, která vydává hru FIFA už od roku 1993, však má od srpna smlouvu AC Milán, jehož dres devětatřicetiletý kanonýr obléká.
  10:57

„Kdo dovolil EA Sports FIFA používat mé jméno a podobiznu? FIFPro? Nejsem si vědom, že bych byl členem FIFPro (celosvětová hráčská asociace), a pokud jsem, stalo se tak bez mého vědomí nějakým divným způsobem,“ napsal Ibrahimovic.

„A určitě jsem nedovolil federaci FIFA ani FIFPro, aby na mně vydělávaly peníze. Někdo vydělává celé ty roky na mém jménu a podobizně bez jakékoliv domluvy. Je čas to vyšetřit,“ vyzval švédský fotbalista, který figuruje ve hře FIFA od roku 2002, kdy působil v Ajaxu Amsterodam.

Zlatan Ibrahimovic v utkání proti Spartě.
Ibrahimovic nůžkami zařídil fotbalistům AC Milán výhru v Udine

Ibrahimovice, jenž navzdory svému věku táhne AC Milán coby nejlepší současný střelec italské ligy, kterou jeho tým vede, možná ponoukla ke stížnosti čerstvě uzavřená smlouva EA Sports s Davidem Beckhamem.

Jeho někdejší spoluhráč z Milána a Paris St. Germain minulý týden podepsal s výrobcem počítačové hry tříletou smlouvu a bude hvězdou na obalu FIFA 21. Bývalý anglický fotbalista díky tomu vydělá 40 milionů liber (1,2 miliardy korun).

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...