Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zlomil taxikáři čelist. Někdejší útočník Arsenalu byl proto poslán do vězení

Sport

  8:04
Kodaň - Bývalý hráč Arsenalu a známý rebel Nicklas Bendtner byl odsouzen na 50 dní ve vězení za útok na taxikáře.

Bývalý hráč Arsenalu a známý rebel Nicklas Bendtner byl odsouzen na 50 dní ve vězení za útok na taxikáře. foto: ČTK

Třicetiletý dánský útočník, jenž hájí v současnosti barvy norského BK Rosenborg se proti rozsudku okamžitě odvolal a byl propuštěn na svobodu do té doby, než soud vynese závěrečný rozsudek.

Zmiňovaný incident se udál v září a Městský soud v Kodani z kamerových záznamů prokázal, že Bendtner udeřil řidiče do obličeje.

Před soudem Bendtner útok přiznal, důvodem ale podle něj mělo být to, že se cítil v ohrožení. Zároveň podle jeho slov mělo k útoku dojít tak, že po něm a jeho manželce taxikář hodil láhev poté, co oba vystupovali a ještě neměli zaplaceno.

03.listopadu 2018 v 11:54, příspěvek archivován: 03.listopadu 2018 v 17:39

NEWS: Ex-Arsenal player, Nicklas Bendtner, sentenced to 50 days in prison for breaking taxi drivers jaw. https://t.co/uvi9q6Q9kd

„Myslíme si, že to není dobré pro náš klub ani pro Nicklase. Zůstává ovšem našim hráčem a my ho chceme ho podržet,“ řekl výkonný ředitel Rosenborgu Tove Moe Dyrhaug.

Nicklas Bendtner, jenž zažil svoji nejzářivější část kariéry mezi lety 2005 a 2014 v Arsenalu zde odehrál 171 zápasů, v nichž nastřílel 45 gólů. Světový šampionát v Rusku vynechal kvůli zranění, v předběžné nominaci na závěrečný turnaj však vytáhlý fordvard figuroval.

Po hostováních v Sunderlandu, Birminghamu City a Juventusu se usadil na trvalý kontrakt v bundesligovém Wolfsburgu, kde za dva roky vstřelil pouhé tři branky. Po epizodním působení v Nottinghamu Forest se stal v březnu 2017 hráčem BK Rosenborg. V něm má po 23 zápasech bilanci 14 branek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!