Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Zmrhal vystřelil Brescii dvěma góly důležité vítězství, Lecce s Barákem podlehlo Janovu

Sport

  21:53
Řím - Český fotbalista Jaromír Zmrhal zařídil svými prvními dvěma góly v italské lize vítězství Brescie v důležitém záchranářském duelu s Ferrarou. Domácí tým vyhrál 2:1 a odsoudil soupeře k sestupu. Celý zápas odehrál také Zmrhalův spoluhráč Aleš Matějů. V 34. kole naopak neuspělo Lecce s Antonínem Barákem v základní sestavě, které podlehlo 1:2 Janovu. Jakub Jankto byl u velkého obratu Sampdorie na hřišti Parmy. Český záložník odehrál celé utkání a jeho tým prohrával po poločase o dvě branky, nakonec ale zvítězil 3:2.

Jaromír Zmrhal v utkání proti Juventusu. foto: instagram- Jaromír Zmrhal

Předposlední Brescia se utkala na svém hřišti s poslední Ferrarou asi o poslední reálnou šanci na záchranu v Serii A. Hostující tým poslal do vedení Bryan Dabo, v 69. minutě si ale nechal nabít na hranici vápna Zmrhal a nekompromisní ránou k tyči srovnal.

Bývalý záložník pražské Slavie si schoval vítěznou trefu až na třetí minutu nastavení, kdy levačkou obstřelil brankáře a zařídil důležité vítězství. Brescia přesto ztrácí stále devět bodů na sedmnáctý Janov, který v souboji sousedů v tabulce udolal Lecce díky vlastnímu gólu Gabriela z 81. minuty. Barák a spol. teď potřebují na svého přemožitele stáhnout ve zbývajících čtyřech kolech čtyřbodové manko.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:

Parma - Sampdoria Janov 2:3 (18. Gervinho, 40. vlastní Bereszynski - 48. Chabot, 69. Quagliarella, 78. Bonazzoli),

Brescia - Spal Ferrara 2:1 (69. a 90.+3 Zmrhal - 42. Dabo),

FC Janov - Lecce 2:1 (7. Sanabria, 81. vlastní Gabriel - 60. Mancosu),

Fiorentina - FC Turín 2:0 (2. vlastní Lyanco, 75. Cutrone),

Neapol - Udine 2:1 (31. Milik, 90.+5 Politano - 22. De Paul),

21:45 AS Řím - Inter Milán.

Ke zvratu v utkání Sampdorie s Parmou zavelel v 48. minutě hlavou po rohovém kopu Julian Chabot a vyrovnání zařídil nejlepší střelec loňské sezony Serie A Fabio Quagliarella. Zápas rozhodl v 78. minutě Federico Bonazzoli a janovský celek oslavil třetí výhru v řadě.

Sampdoria přeskočila soupeře v tabulce a je na 13. místě. Čtyři kola před koncem má na sestupové pásmo náskok 12 bodů a prakticky si zajistila s předstihem pohodlnou záchranu.

Neapol doma s Udine prohrávala, v 31. minutě ale Arkadiusz Milik vystřídal zraněného Driese Mertense a po pouhých 37 vteřinách na hřišti vyrovnal. Obrat dokonal až v páté minutě nastavení parádní ránou o tyč Matteo Politano a Neapol se o skóre vrátila na šesté, pohárové místo.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč