Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Neznervózněli. Fotbalisté Plzně otočili zápas v Příbrami

Sport

  22:20
PŘÍBRAM - Fotbalisté Plzně ve 2. kole první ligy otočili utkání na hřišti Příbrami a po výhře 4:2 zůstávají v čele tabulky. Plzeň vedla po gólu Wágnera, ale skóre otočil Danoski. Ještě do poločasu však z penalty vyrovnal Darida a po změně stran Procházka s Limberským rozhodli o plzeňské výhře. Viktoria zvítězila v Příbrami teprve podruhé.

Radost Plzně z vyrovnání foto: ČTK

Plzeň už v úterý čeká 3. předkolo Ligy mistrů na hřišti estonského Nomme Kalju, proto trenér Pavel Vrba šetřil kapitána Pavla Horvátha s Danielem Kolářem, Mariánem Čišovským a Milanem Petrželou. Přesto byla Viktoria od začátku aktivnější a už v 8. minutě se ujala vedení.

ČTĚTE TAKÉ

Stoper Procházka poslal přesným dlouhým pasem za obranu do úniku pravého obránce Řezníka, který náběhem překvapil příbramskou defenzivu a následně naservíroval gól Wágnerovi. Plzeňský útočník se trefil popáté při pátém startu, navíc mohl slavit gól proti svému bývalému klubu, za který hrál ještě na jaře.

Jenže vedení jakoby Plzeň ukolébalo a Příbram trestala. Na vině byl i Procházka, který při dlouhém nákopu domácích promáchl, míč propadl až k Danoskému a makedonský záložník chladnokrevně zakončil střelou pod břevno.

Příbram - Plzeň 2:4

Branky: 15. a 21. Danoski - 8. Wágner, 45. Darida z pen., 76. Procházka, 78. Limberský.

Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Kříž. ŽK: Danoski, T. Pilík - Ďuriš.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišun, Divíšek - Tarczal, Mašán (62. T. Pilík) - Brandner (71. Řezníček), Krbeček, Danoski (75. Stratil) - Švancara. Trenér: Straka.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Darida (68. Horváth), Hořava - Rajtoral (62. Petržela), Ďuriš, Kovařík - Wágner (85. Tecl). Trenér: Vrba.

Plzeň se nepoučila a za pět minut inkasovala podruhé. Švancara našel centrem za obranu znovu Danoského, kterého nepokryli Procházka s Řezníkem, a Makedonec druhým zásahem korunoval nejvydařenější zápas za Příbram.

Teprve to hosty probralo a postupně si Plzeň získala převahu. Ve 42. minutě mohl vyrovnat Darida, ale hlavou trefil jen tyč a z dorážky minul. Reprezentační záložník si vše vynahradil v závěru poločasu. Hájovský ve vápně fauloval Ďuriše a nařízenou penaltu Darida s přehledem proměnil.

Po změně stran si Plzeň vytvořila tlak, ale šance nepřicházely. Trenér Vrba proto musel ze střídačky zvednout i Horvátha a poslat ho do hry. Až čtvrt hodiny před koncem vysvobodila Plzeň šťastná standardní situace, kdy se míč od praporku odrazil na roh. Ten zahrál Kovařík, Wágnerovu hlavičku ještě brankář Hruška skvěle vyrazil, ale Procházka ve skluzu dorážel do branky.

Odčinil tak svou chybu z první půle. Pojistka přišla záhy, když se Limberský hezky uvolnil na vápně a trefil se přesně k tyči. Plzeň mohla přidat i pátý gól stejně jako v úvodním kole s Bohemians, ale Petržela po přihrávce Ďuriše netrefil prázdnou branku a poslal míč jen do břevna.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!