Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zraněný Matějovský o reprezentaci: Vypadá to bledě

Sport

  20:27
PŘÍBRAM - Sparťanský záložník Marek Matějovský zřejmě vypadne z nominace české fotbalové reprezentace pro závěrečné zápasy evropské kvalifikace proti Španělsku a v Litvě.

Sparta - Jablonec (Matějovský). foto: ČTK

"V tuhle chvíli to vypadá bledě. Pobavím se s doktorem Novákem, který je v současnosti i doktorem nároďáku. Kdybych nebyl stoprocentně připravený, tak by nebylo fér vůči trenérovi Bílkovi a klukům tam být," řekl Matějovský novinářům po utkání v Příbrami. "S trenérem Bílkem jsem mluvil, řekl jsem, že po utkání v Příbrami se uvidí. Všichni zainteresovaní o tom vědí a teď se uvidí," podotkl.

U Litavky odehrál 61 minut a poté přenechal místo Jakubu Marešovi.

Připustil, že ho potíže s třísly značně limitovaly. "Celý týden jsem v podstatě netrénoval, včera jsem byl jen na předzápasovém tréninku. Bohužel jsem nedohrál, měl jsem s tím pořád problémy. V tuhle chvíli mě to hodně limitovalo, nemohl jsem odevzdat stoprocentní výkon. A jak není fotbalista stoprocentně fit, nemá jakémukoliv mužstvu co dát," uvedl Matějovský.

Z jeho dalších slov se dalo vyčíst, že se spíš z reprezentace bude muset omluvit. Mrzelo by ho to i z toho důvodu, že v národním týmu skoro dva roky nebyl a navíc se dostal do výborné formy. "Po dlouhé době jsem se dostal zpátky do nominace, byl bych za to strašně rád, protože se mi to dlouho nepodařilo. Do této chvíle jsem byl zdravý, a teď zase začnu cítit problémy," litoval.

"Mrzí mě to nejen z toho pohledu, že nemůžu jet na nároďák, ale i z pohledu, že nejsem fit. Jak jsem se přesvědčil v minulosti, bez toho to nejde hrát," připomněl Matějovský své dřívější zdravotní patálie.

Prý ho ale netrápí stejné problémy, kvůli nimž musel v minulosti podstoupit operační zákrok. "Není to ta bolest, se kterou jsem byl na operaci. Je to trošičku něco jiného, jsou to přitahovače. Omezuje mě to v tom, že nemůžu chodit do spousty věcí naplno, především v obratnostních věcech mě to limituje," přiblížil devětadvacetiletý záložník.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...