Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Francie kontrolovala remízu s Ekvádorem, Švýcaři přejeli Honduras

Sport

  21:41aktualizováno  26. června 7:25
Francouzský kouč Didier Deschamps řadu opor šetřil na osmifinále, přesto si tým remízou 0:0 s Ekvádorem pohlídal vítězství ve skupině a postup. Soupeř, který velkou část druhé půle hrál bez vyloučeného Antonia Valencii, na světovém šampionátu končí.

Walter Ayovi z Ekvádoru v souboji s Moussou Sissokem z Francie. foto: Reuters

Ve vyrovnané skupině F měli před posledními zápasy šanci na postup všechny čtyři týmy. Francouzi ale využili suverénně nejlepší pozice - jako jediní vyhráli úvodní dva zápasy, navíc měli příznivé skóre.

Jejich závěrečný soupeř z Ekvádoru musel na dálku sledovat i vývoj druhého zápasu. A Švýcaři, kteří měli stejně bodů, Honduras porazili suverénně 3:0. Hattrickem se blýskl Shaquiri.

Ekvádorský gólman Alexander Dominguez chytá střelu Antoine Griezmanna z Francie.

Ekvádor by tak musel vyhrát alespoň o dva góly, ve vyrovnaném utkání s řadou šancí na obou stranách se mu ale nepodařilo skórovat ani jednou.

Kromě Francouzů, kteří se v pondělí od 18 hodin utkají v osmifnále s Nigérií, tak postupuje ze skupiny E ze druhého místa také Švýcarsko, jež se o den později střetne s Argentinou.

Hlasy po utkání

Reinaldo Rueda (trenér Ekvádoru):

"Byl to pro nás velmi krátký turnaj. Hořce jsme zaplatili za to, že jsme tady v Brazílii nedokázali dosáhnout na naši obvyklou úroveň. Důležité také bylo, že jsme hned v prvním zápase se Švýcarskem neproměnili některé své šance a smolně jsme prohráli. Proti Francii to už bylo těžké, zvlášť poté v oslabení. Jsou velmi kompaktním týmem, musíme se od nich hodně učit."

Didier Deschamps (trenér Francie):

"Dnes nám chyběla větší efektivita před brankou, měli jsme si v těch šancích počínat lépe. Ale důležité je, že jdeme do druhé fáze turnaje jako vítězové skupiny. Musíme se dobře připravit na Nigérii, která rozhodně není v osmifinále náhodou. Podcenění nepřipadá v úvahu."

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...