Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hadamczikovi vytýkali, že ho opomenul. Na šampionátu ale Hudler mlčí

Sport

  16:57
MINSK (od našeho zpravodaje) - Čistě podle jména měl být jedním z tahounů české ofenzivy, ve skutečnosti patří Jiří Hudler mezi nejméně výrazné útočníky na mistrovství světa v Minsku.

Jiří Hudler ve francouzském sevření. foto: ČTK

To je velké překvapení, protože se z něj stal v Calgary lídr a protože loni na šampionátu ve Švédsku patřil naopak mezi nejlepší.

Sobotka bude připraven

Ještě den po zápasu s USA měl na krku velkou červenou modřinu, stopy po tvrdém direktu byly znát i nad okem. Hokejista Vladimír Sobotka však po hrůzostrašném faulu Američana Justina Abdelkadera posílá fanouškům dobrou zprávu: "Na semifinále s Finskem bych měl být v pořádku."

Co se děje s útočníkem, který vyvolal "haló", když ho předchozí kouč Hadamczik opomenul v olympijské nominaci, zůstává záhadou. V Bělorusku se drží stranou od novinářů, pro fanoušky promluvil jedinkrát - hned na prvním reprezentačním srazu po návratu ze zámoří. Od té doby mlčí a několikrát odmítl žádosti o rozhovor.

A tak nezbývá, než nechat mluvit trenéra Jaroslava Špačka. "Jirka má určitě na víc, trápí se. Možná je to naše chyba, že jsme mu nenašli spoluhráče, kteří by mu seděli a které by potřeboval."

Hudler na mistrovství nasbíral v osmi zápasech tři body za gól a dvě nahrávky. Na ledě se mu nedá upřít snaha, i když ve čtvrtfinále proti USA už předvedl slibnější výkon. "Asi mu víc sedí zámořský styl hokeje, na který je posledních deset let zvyklý. Proto byl proti USA víc vidět," přemýšlí Špaček.

Trenéři 30letého forvarda ze začátku zkoušeli na křídle, naposledy ho postavili na střed mezi Sekáče se Zaťovičem. Takhle by měl nastoupit i v semifinále proti Finům. A třeba bude navzdory dosavadním výsledkům tím, kdo rozhodne. Tak to v hokeji přece bývá...

"Třeba. Třeba dá postupový gól a bude slavný. On ale nemusí dávat góly sám, umí je připravit, v tom je jeho síla."

Jenže Hudlerovi to zatím nevychází a logicky ho to musí sžírat. Špaček k tomu říká: "Neumím číst z obličeje, ale vidím, že když mu nevyjde střídání, tak to není ono."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!