Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr svůj odchod svalil na kritiky, to je alibismus, zlobí se Hašek

Sport

  10:50
PRAHA - Bývalý slavný hokejový brankář Dominik Hašek kritizoval svého někdejšího reprezentačního spoluhráče Jaromíra Jágra za některé jeho výroky, které pronesl po ukončení kariéry v národním týmu. "Co řekl, je neomluvitelné," uvedl Hašek v dnešním rozhovoru pro deník Sport.

Dominik Hašek na setkání vítězů z Nagana. foto: MAFRA - Michal Sváček

Jágr následně zareagoval na svém facebookovém profilu vysvětlením, že ho Hašek nepochopil. (VÍCE ZDE)

Útočník v neděli po porážce v zápase o bronz na mistrovství světa v Minsku oficiálně ukončil reprezentační kariéru. Kromě sportovních důvodů to dvaačtyřicetiletý útočník odůvodnil mimo jiné podle něj nemístnou kritikou ze strany expertů či novinářů.

Anketa

Kdo má pravdu v názorovém střetu dvou hokejových legend?

Dominik Hašek 239
Jaromír Jágr 897

"Štvou mě lidi, kteří dělají nějaký názor a neví ani o ho... Já ze sebe nedělám génia, ale hokej hraju 25 let a musel jsem se nějakým způsobem přizpůsobit hokeji, takže vím možná víc než oni. Když někdo něco vypustí, tak si musí být jistý, že to má smysl. Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby," řekl Jágr.

Jeho bývalý spoluhráč ze zlatého naganského týmu z roku 1998 Hašek nicméně s touto interpretací nesouhlasí. "Když jsem to poprvé někde zahlédl, tak mě napadlo, jestli se Jarda nezbláznil. Pak mě to čím dál víc začínalo mrzet. Kvůli všem," řekl Sportu devětačtyřicetiletý Hašek, jenž je spolu s Jágrem považován za nejlepšího českého hokejistu posledního čtvrtstoletí.

Hašek: Ukázal, že se cítí být něčím víc

"Kdyby to udělal kterýkoli jiný člověk, tak si řeknu, je to blbec, ať si vykládá, co chce. Jenže on je hokejista, největší osobnost českého národa. A co řekl, je neomluvitelné. Aby to na někoho házel, napadal druhé, že si ho dovolí kritizovat, mají jiný názor než on. To přece vždycky bylo a bude. A bez těch lidí by on ani nemohl být, stejně jako já. Kdyby nás pořád jen někdo plácal po ramenou, jak jsme dobří, tak by to nebylo normální," uvedl Hašek.

ČTĚTE VÍCE:

Podle olympijského vítěze z Nagana a dvojnásobného vítěze Stanley Cupu jsou Jágrovy výroky projevem neúcty. "Ke všem, kdo si Jardu dovolili kritizovat, jak se postavil k lidem, kteří to provedli. Postavil se do pozice, že on znamená něco víc než jeho kritici, když jim tohle vzkázal. Já jsem někdo a vy nemáte právo mě kritizovat. A to je špatně, s tím nikdy nemůžu souhlasit," řekl Hašek.

"A taky když to vyjádřím jinými slovy, Jarda tímhle hodil vinu na někoho jiného a odmítl za některé svoje jednání nést zodpovědnost. Vadí mi, jak se k tomu postavil. To je neakceptovatelné," dodal bývalý slavný gólman.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...