Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hokejovou extraligu vede o skóre Kometa, na dně tabulky Pardubice a Vary

Sport

  19:37aktualizováno  21:02
PRAHA - Hokejisté Pardubic jsou i po třetím kole extraligy stále na nule. Východočeský tým tentokrát prohrál 1:2 v Olomouci a v tabulce je na dně spolu s Karlovými Vary a také Plzní (ta má však zápas k dobru). Naopak bez ztráty je Kometa, Třinec a Chomutov.

Hráči Sparty Praha se radují z vítězství nad mistrem z Liberce. foto: ČTK

Tabulce vládnou díky lepšímu skóre Brňané, pomohla jim k tomu i výhra 5:1 nad Mladou Boleslaví. Druhý je Třinec, jenž si tentokrát doma poradil s Litvínovem 2:1. Třetí místo drží Chomutov, jenž v gólově bohatém utkání udolal Plzeň 6:4.

Šlágrem kola byl souboj Liberce se Spartou, jelikož šlo o reprízu jarního finále. Tehdy se radovali Severočeši, tentokrát slaví Pražané, kteří zvítězili 3:2.

V posledních dvou odehraných utkáních přehrál Zlín Vítkovice 2:0 a Hradec si snadno poradil s Karlovými Vary 4:0. Další kolo je na programu v pátek, kdy se hraje všech sedm zápasů.

Utkání mezi Hradcem Králové a Karlovými Vary začalo uctěním památky hokejového...
Trenér Karlových Varů Jan Tlačil.

Třinci vystřelil tři body Slovák Špirko
Dlouho, dlouho čekali fanoušci v Třinci na první gól. A k jejich roztrpčení ho vstřelil litvínovský mladíček Kristian Reichel: puk se v přesilovce odrazil od jeho brusle po Kubátově ráně. Domácí se však nevzdali a za necelé tři minuty vyrovnali. Byl to Rastislav Špirko, jenž po Noskově střele a Petružálkově přiklepnutí dával z otočky do prázdné branky. Ten samý hráč rozhodl na konci přesilovky pět na tři. Slezané tak zatím v novém ročníku extraligy neztratili ani bod.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 49. Špirko (J. Petružálek, Nosek), 53. Špirko (J. Petružálek, M. Růžička) - 47. Reichel (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Marosz 10 min - T. Doležal 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3555.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Bulíř (Svačina, Radivojevič), 48. Jánošík (Radivojevič, Bulíř) - 7. Čajkovský (Cingel, Ružička), 22. Kumstát (Pech, Netík), 39. Klimek (P. Vrána). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5079.

PSG Zlín - HC Vítkovice Ridera 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Okál (Kubiš, Matějíček), 12. P. Holík (Bukarts, Kotvan). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 3865.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 6:4 (1:2, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Huml (Poletín, Rutta), 21. Rutta (Račuk, Skinner), 21. Tomica (V. Růžička, Skokan), 23. Vondrka, 40. Huml (Skinner, Rutta), 59. Kämpf (Poletín) - 4. T. Svoboda (Pulpán, Kratěna), 10. T. Svoboda (Stach), 35. Lev (Kratěna), 43. D. Sklenička (Schleiss, Hrnka). Rozhodčí: Polák, Pražák - Kokrment, Rozlílek. Vyloučení: 5:4, navíc Flemming 5 min. a do konce utkání, Huml (oba Chom.) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3744.

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky: 32. Skladaný, 37. Eberle z trest. střílení - 6. Nahodil. Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 3808.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Šimánek (Potulny), 16. Dej (Köhler, Kukumberg), 27. Jarůšek (Šimánek), 31. Kukumberg (Dej, Jarůšek). Rozhodčí: Hejduk, Krob - Barvíř, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3544.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. M. Kvapil (M. Erat, Štencel), 23. V. Němec (J. Hruška), 30. M. Erat (Štencel, M. Kvapil), 46. M. Erat (Nečas), 50. Zaťovič (V. Němec, Haščák) - 5. Vampola (T. Voráček, Orsava). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 7503.

Sparta se pomstila za jarní finále
Liberec se dostal díky Bulířovi už v páté minutě do vedení, jenže Čajkovský za chvíli švihem z levého kruhu vyrovnal. Po změně stran strhl vedení na sparťanskou stranu Kumstát přesnou střelou a v závěru druhé části zvyšoval Klimek bekhendovou střelou z levého kruhu. Liberec měl štěstí, protože soupeř nevyužil akcí dvou na nikoho, tehdy Bílé Tygry podržel brankář Lašák. Severočechům se povedlo ve třetí části snížit, když Jánošík doklepl do sítě odražený puk po nahození Radivojeviče, vyrovnání se však nekonalo.

Přestřelka v Chomutově
Byl to v Chomutově hodně divoký zápas. Nejprve dvakrát vedli hosté, pak se do dvougólového trháku dostali domácí, kteří se nakonec v závěru báli o výsledek. Vítězný gól si nakonec připsal svým třetím gólem ve třetím zápase Ivan Huml, jenž využil přesilovku tvrdou střelou příklepem z kruhu. To byl stav 5:3. Plzeň sice po změně stran snížila díky povedené akci na jeden dotek, ale na vyrovnání nedosáhla. Naopak při hře bez brankáře inkasovala pošesté.

Zlínský Bartošák vychytal nulu
Zlín o svém vítězství rozhodl už během prvních dvanácti minut. Nejprve se gólově prosadil Okál, který dostal parádní přihrávku před prázdnou bránu od Kubiše a pak výsledek pojistil Holík. Domácí předvedli v přesilovce skvostnou akci, na jejímž konci zbývalo střelci jen usměrnit puk opět do odkryté klece. Vítkovické naděje držel ve zbytku utkání výborný gólman Bartošák, jeho spoluhráči se gól nezmohli.

Pardubice zůstávají na nule
Pardubičtí se opět dostali v utkání do vedení, ale opět odešli poraženi. Byl to Nahodil, jenž důraznou dorážkou v brankovišti využil přesilovou hru. Vedení vydrželo Východočechům až do 32. minuty, kdy vyrobil strašidelnou chybu v rozehrávce Havlík, jenž namazal přesně na Skladaného. Jeho úprk skončil přesnou střelou švihem. Rozhodnutí přišlo z trestného střílení, kdy byl faulován Eberle v úniku. Ten samý hráč se trefil švihem k tyči.

Mountfield další kolaps nepřipustil
Pro Hradec to bylo pohodové vítězství. Tým k němu nasměroval Šimánek, který po nevyužité akci dvou na jednoho překvapil gólmana Závorku ranou z nulového úhlu. V 16. minutě zvyšoval Dej, jenž převzal puk na červené, dojel do pásma a od mantinelu přesně vypálil. Ve druhé části přidali góly ještě Jarůšek s Kukumbergem a Východočeši si už výsledek jen hlídali, aby nepřipustili kolaps jako v předchozím domácím souboji s Mladou Boleslaví.

Za Kometu skórovaly jen posily
Boleslav zažila slibný vstup do utkání, jelikož se v páté minutě dostala díky Vampolovi do vedení. Jenž 48 vteřin před koncem první části vyrovnal Kvapil, který využil přesilovku a tu samou výhodu zužitkoval krátce po změně stran třetím gólem ve třetím kole Němec. Ukázalo se, že to byl navíc vítězný gól, protože hosté se už na nic nezmohli. Naopak fanoušky v Brně potěšil Erat, jenž přidal dva zásahy a také Zaťovič. Góly tak dávaly pouze posily Komety.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!