Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ani dva góly Zadiny v NHL Detroitu nestačily. Nečas svými dvěma body přispěl k vítězství Caroliny

Hokejový útočník Martin Nečas pomohl gólem a přihrávkou k obratu Caroliny v zápase s Detroitem z 1:2 na konečných 5:2. foto: Reuters

New York - Hokejový útočník Martin Nečas pomohl gólem a přihrávkou k obratu Caroliny v zápase s Detroitem z 1:2 na konečných 5:2. Obě trefy poražených dal Filip Zadina. Z českých hráčů bodovali ve čtvrtečním programu NHL ještě Filip Chytil, Jakub Voráček a Jan Rutta, kteří pomohl shodně jednou asistencí k výhrám. David Rittich pomohl 29 zákroky k vítězství Calgary 7:3 nad Ottawou.
  7:28

Zadina, který v předchozích 18 utkáních této sezony vstřelil jen jeden gól, dostal Detroit do vedení 1:0 a 2:1. Český útočník dal obě branky z bodu pro vhazování v pravém kruhu. V prvním případě přesně zamířil ke vzdálenější tyči, ve druhém využil přesilovou hru střelou na opačnou stranu nad vyrážečku Alexe Nedeljkovice.

Obě trefy poražených dal Filip Zadina.
Hurricanes vyhráli počtvrté v řadě i díky skvělým výkonům českého útočníka,...

Carolina otočila skóre v rozmezí 39. až 43. minuty na 4:2. Střelou zpoza mezikruží vyrovnal Nečas, který asistoval i u pátého gólu při hře soupeře bez brankáře. Hurricanes vyhráli počtvrté v řadě i díky skvělým výkonům českého útočníka, který jeden zápas rozhodl v nájezdech a druhý v prodloužení. Nečas si během úspěšné série týmu připsal šest bodů (2+4) a v produktivitě českých hráčů je třetí (4+13).

Pastrňák v NHL vstřelil jediný gól Washingtonu, nájezdy ale rozhodl Vrána

Čistý hattrick zaznamenal Kris Kreider během 29. až 42. minuty, čímž otočil z 0:1 a nasměroval New York Rangers k výhře 6:1 v New Jersey. Třetí gól vstřelil po přihrávce Chytila, který získal v útočném pásmu puk po chybné rozehrávce domácích.

Výsledky NHL

  • NY Islanders - Buffalo 5:2
  • New Jersey - NY Rangers 1:6
  • Carolina - Detroit 5:2
  • Pittsburgh - Philadelphia 3:4
  • Chicago - Tampa Bay 2:3 v prodl., 
  • Nashville - Florida 4:5
  • Dallas - Columbus 2:3
  • Montreal - Winnipeg 3:4 v prodl., 
  • Calgary - Ottawa 7:3
  • Vancouver - Toronto 3:1

Philadelphia prohrávala v Pittsburghu ve čtvrté minutě už 0:3, ale zvítězila 4:3. Obrat pomohl odstartovat asistencí u prvního gólu Voráček. Zápas rozhodl v 58. minutě svou druhou trefou v zápase Claude Giroux. Tampa Bay otočila zápas, ve kterém prohrávala 0:2 po dvou třetinách, a vyhrála 3:2 v prodloužení. U kontaktní branky asistoval Rutta, jehož střelu od modré čáry tečoval Anthony Cirelli.

Calgary rozhodlo už v úvodní třetině, po které vedlo 4:1. Po změně gólmanů Ottawy zvýšil na 6:1 dvěma trefami Dillon Dubé, který tím zkompletoval svůj první hattrick v NHL. Rittichovi pokazila statistiky třetí třetina, v níž inkasoval dvakrát z osmi střel. Český gólman chytal proti Senators počtvrté během osmi dnů a dosáhl bilance dvou výher a dvou proher.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...