130 let

Bobby Ryan vrací hůl soupeři.

Doporučujeme

ANKETA: Vyberte nejkrásnější gól sezony

Sport
  •   16:00
PRAHA - V noci na čtvrtek se v Las Vegas rozhodne o držitelích prestižních ocenění v zámořské NHL. Ještě před tím ale můžete vybrat nejkrásnější gól uplynulého ročníku nejslavnější hokejové ligy světa, ve kterém triumfovali hokejisté Bostonu. Těm ke Stanley Cupu pomohli i Češi Tomáš Kaberle a nejproduktivnější hráč play off David Krejčí.

Dave Bolland (25 let, Chicago)
Kanadský útočník si v duelu s Nashvillem udělal dobrý den Ryanem Suterem ve stylu "pojď sem, kam jdeš" a následně šikovným zakončením zesměšnil i gólmana Pekku Rinneho. Bolland vyrovnával stav zápasu svým gólem na 2:2.

Pavel Dacjuk (32, Detroit)
Rivalita mezi Detroitem a San Jose v posledních sezonách nabírá na obrátkách. Určitě tomu napomohl svou brankou i ruský šikula s číslem 13 ve službách "Rudých křídel", který svým kouskem zesměšnil celou obranu "Žraloků".

Jordan Eberle (21, Edmonton)
V kanadském městě mají čich na šikuly. Po Aleši Hemském vlétnul v letošní sezony NHL také kanadský hokejový génius Jordan Eberle. Přehnaná slova? Podívejte se na jeho PRVNÍ gól v nejslavnější lize světa.

Bobby Ryan (24, Anaheim)
Tu scénu zaznamenal celý hokejový svět. Corey Perry se blýsknul proti Minnesotě hattrickem, přesto jej zastínil parťák z útoku Bobby Ryan. Ten vstřelil branku na 5:2 "půjčenou" hokejkou kapitána hostí Mikka Koiva, který v ten okamžik hrál s holí Ryan. Aby nebylo paradoxů málo, oba mají opačné držení svého náčiní.

Thomas Vanek (27, Buffalo)
Milionový rakouský útočník se po třech slabších letech opět dostává do ráže a jeden z jeho letošních 32 gólů stál skutečně za to. V prodloužení duelu s Washingtonem si pohrál se čtyřmi soupeři než vstřelil nádhernou vítěznou branku zápasu.

Anketa

Kdo vstřelil nejkrásnější branku uplynulé sezony zámořské NHL?

Dave Bolland 111
Pavel Dacjuk 108
Jordan Eberle 199
Bobby Ryan 102
Thomas Vanek 491
Autoři: Lidovky.cz, Lidové noviny