130 let
Litvínov - Plzeň.

Litvínov - Plzeň. | foto: ČTK

Asi nám vyhovuje, když máme nůž na krku, říká plzeňský Vostřák

Sport
  •   3:00
PLZEŇ - Dvěma góly v úvodu utkání nasměroval útočník Pavel Vostřák hokejisty Plzně k vítězství 4:0 ve třetím utkání předkola play off extraligy a po předešlých dvou porážkách v Litvínově pomohl odvrátit vyřazení Indiánů.

Za důležitou označil disciplínu týmu, která nepustila soupeře do přesilovek. Naopak Plzeň udeřila v početní výhodě třikrát. "Byl to těžký zápas, ale měli jsme do něj daleko lepší nástup než v těch utkáních v Litvínově. V tom to bylo pro nás jednodušší," řekl novinářům Vostřák, který ve čtvrté minutě otevřel z dorážky skóre a v přesilovce pěti proti třem ve 14. minutě zvýšil na 2:0. Domácí navíc vzápětí v pokračující přesilovce zasadili soupeři další úder.

Plzeň využila před vlastním publikem tři početní výhody, v předchozích zápasech zase kraloval v přesilovkách Litvínov a proměnil jich celkem pět.

"I v Litvínově jsme chtěli mít dobrý nástup, začít aktivně, ale tam se nám to nepovedlo. Celkově ty zápasy nebyly z naší strany dobré. Dneska k tomu pomohly i ty přesilovky, to se to hned hraje lehčeji," doplnil Vostřák.

"Je na každém hráči, aby zvládnul emoce," říká Vostřák
Více než polovinu zápasu za rozhodnutého stavu se už jen dohrávalo a utkání provázela řada faulů a šarvátek. "To k play off patří a je na každém, aby ty emoce zvládnul," okomentoval to Vostřák. Plzeň se vyrovnala s tím, že každá porážka pro ni znamená vyřazení. "My jsme takhle pod tlakem od listopadu, že když se prohraje, tak je po sezoně. Asi nám to tak vyhovuje, když máme nůž na krku. Uvidíme v neděli," poukázal plzeňský střelec na fakt, že Západočeši doháněli po odečtu 19 bodů v kauze neplatných registrací ztrátu na play off.

V Litvínově překonali Plzeňští gólmana Martina Volkeho jen čtyřikrát ze 74 střel, teď už byli úspěšnější. "Musíme se snažit o častou střelbu a chodit do brány. V Litvínově jsme nebyli až tak důrazní. V play off moc hezkých gólů nepadá, jsou to dorážky, teče z chumlu před bránou. Musíme v tom v neděli hned od začátku pokračovat a cpát to na bránu," řekl Vostřák.

V sérii už si připsal tři branky. "Je to otázka štěstí, příště zase může střílet někdo jiný. Jsem za to samozřejmě rád, ale důležité je, že jsme vyhráli. Když se to nepovede, tak jsou ty góly k ničemu," dodal osmatřicetiletý útočník.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz