Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Barážový rozjezd hrůzy. Studená sprcha, zní z kladenské kabiny

Sport

  8:30
KLADNO - Svět je naruby. Alespoň v baráži o hokejovou extraligu. Chomutov, zoufalý tým, který šel celou sezonu od porážky k porážce, najednou jede a během úvodních tří kol ztratil jediný bod. Teď má slušně našlápnuto, aby se v nejvyšší soutěži udržel.

Libor Procházka z Kladna (vlevo) a Matěj Perk z Olomouce. foto: ČTK

Kritická naopak začíná být situace pro Kladno. Jen se podívejte na ty výsledky: děsivý debakl 1:6 v­ Mladé Boleslavi, domácí porážka 2:4 s Chomutovem a naposledy stejný výsledek v Olomouci.

Jestli to půjde takhle dál, bude hrát klub Jaromíra Jágra v příští sezoně o patro níž.

ČTĚTE K TÉMATU

Faktem je, že do konce zbývá odehrát ještě devět kol (ve hře je tudíž 27 bodů), jenže soupeři už mají náskok. Televizní expert David Pospíšil navíc upozorňuje: "Kladno potřebuje k záchraně vyhrát šest až sedm zápasů. Takže už nemůže moc ztrácet."

Pokud Rytíři nezaberou ani v úterý v domácím duelu s Boleslaví, bude opravdu zle. Vždyť v tabulce na posledním místě ztrácí osm bodů na vedoucí Chomutov a šest na druhou Olomouc. Třetí Boleslav má čtyři, Kladno nula.

Je s podivem, že Středočeši tak propadají. V průběhu sezony sice nijak nezářili, přesto si dokázali držet určitý standard a v kádru mají řadu zkušených hráčů včetně dvou olympijských vítězů Libora Procházky a Pavla Patery.

Majitel Kladna Jaromír Jágr teď asi nemá za mořem klidné spaní...

Ten první říká: "Je to pro nás studená sprcha, tohle nikdo nečekal." A ten druhý může v případě sestupu klidně ukončit kariéru.

Klub už jeden pád v novodobé historii zažil v roce 2002. Tehdy se hned za rok dokázal s velkou pompou vrátit do nejvyšší soutěže, takový scénář by se ale tentokrát nemusel opakovat. Kdo ví, jestli by se pak v Kladně ještě dočkali Jágrova návratu na led...

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!