130 let

Útočník Caroliny Martin Nečas (vpravo) se snaží zastavit puk. | foto: ČTK/AP

Bavíme se. Jsem rád, že hrajeme spolu, říká střelec Nečas o spolupráci ve třetí formaci

Sport
  •   16:13
Raleigh - Prožili náramný večer. A i díky nim hokejisté Carolina Hurricanes právě teď vládnou nejlepší lize světa. V noci na středu vychytal Petr Mrázek nulu, Martin Nečas zase vstřelil první vítězný gól v kariéře NHL. „Bavíme se,“ hlásí mladý útočník.

Ještě nikdy neměla Carolina tak povedený vstup do sezony. Jedna porážka, šest výher. Tu poslední přidali díky výsledku 2:0 v Los Angeles.

Zadařilo se především díky dvěma Čechům, neboť Petr Mrázek zastavil všech 31 střel soupeře, čisté konto udržel podevatenácté v kariéře. Martin Nečas zase bodoval ve čtvrtém utkání v řadě, proti Kings vstřelil vítězný gól. „Jsem za něj (Nečase, pozn.) moc rád, zařídil pro nás dva body,“ chválil mladšího parťáka Mrázek.

Nečas nastupuje ve třetí útočné řadě s Ryanem Dzingelem a Erikem Haulou, spolupráci si zatím užívá. O Dzingelově poslední nahrávce ostatně řekl, že byla perfektní. Od Američana dostal puk z rohu ideálně před bránu.

„Bavíme se, ale to vždycky, když se daří. Jsem rád, že spolu hrajeme,“ nestěžuje si Nečas, který vylepšil svou bilanci v sezoně na pět bodů za dvě branky a tři asistence ze sedmi utkání. Proti Kings ho zvolili třetím nejlepším hráčem utkání.

Carolina porazila New York Islanders 5:2, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedna...
Hokejisté Caroliny i bez zraněného Petra Mrázka porazili New York Islanders 5:2.

„Měli jsme výbornou druhou třetinu, tam jsme zařídili vedení. Sice nás na konci zatlačili, ale my se nevzdali. Dobrá venkovní výhra,“ hodnotil trenér Rod Brind’Amour.

Podobně spokojený je i Mrázek: „Dnes byl trochu český večer, skvěle jsme taky ubránili jejich přesilovky, to je kluci snad nenechali vystřelit na bránu. Vychytaná nula je pro mě bonus.“

Třeba spoluhráč Jordan Staal českému gólmanovi věří mnohem víc. „První nula z mnoha dalších v sezoně, tím jsem si jistý. Raz (Mrázek, pozn.) je od příchodu do Caroliny jistotou, kluci si před ním věří,“ upozornil útočník. Mrázek v sezoně ještě neprohrál, úspěšnost zákroků drží u 92 procent.

Skvělé výkony zatím Hurricanes vyhouply až na pozici nejlepšího klubu ligy. Podobně vydařený vstup zažil klub jen v sezoně 1996/97 ještě jako Hartford Whalers (pět výher, dvě prohry).

Autor: