Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Beton proti oceli. Kouzelník Málek očaroval i Třinec

Sport

  13:00
PRAHA - Bez přehánění byl již pomalu na odpis. V posledních letech hledal jen těžko svou někdejší formu, se kterou přivedl v roce 2003 Slavii k jejímu prvnímu extraligovému titulu. Před letošní sezonou se Roman Málek vrátil do extraligy ze švédského angažmá a v dresu Vítkovic deptá v play off jednoho soupeře za druhým. Včetně finálového soka - Třinec.

Vítkovice - Třinec (Málek zasahuje).

Ve třiatřiceti letech jako kdyby chytil pověstnou druhou mízu. Gólman Vítkovic Roman Málek vládne v play off statistikám gólmanů a je nejvýraznější postavou slezského klubu i ve finále. A především jeho zákroky betony deptají jednoho střelce za druhým.

DÁLE K TÉMATU

Ti, co hokej hráli, ten pocit znají. Stojíte před prázdnou brankou, kotouč před vámi, stačí ho jen doklepnout do sítě. Plácnete do něj, už už zvedáte ruce. A najednou se odněkud vynoří gólmanův beton a je po radosti. Vy si drbete hlavu a říkáte si: Jak jen to sakra dokázal?

"Když odjížděl Bonk na střídačku, jen nevěřícně kroutil hlavou," řekl v prodloužení čtvrtého finále spolukomentátor ČT David Moravec. O čem mluvil? Kapitán Třince stál sám před brankou, dvakrát dorážel kotouč, pokaždé jeho snahu zastavil beton Málka. Jen v průběhu tohoto duelu předvedl vítkovický fantom dalších pět famózních zákroků ať již pravou nohou či tou levou. Polanský, Květon a třikrát Bonk. Ti všichni vyhořeli.

Vítkovice - Třinec (Málek zasahuje).

Beton proti oceli

Kapitán Třince i v nájezdech. Jel ve druhé sérii, musel dát. Málka si položil, jenže černou gumu v cestě do branky zastavil jak jinak, než Málkův beton. "Jednoznačně je podržel. Nejen dnes," soukal ze sebe zkušený matador po zápase. Málek, Málek, Málek. Nejčastěji skloňované jméno finále.

Není se co divit. Vítkovický brankář udivuje bravurními zákroky, jeden z jeho "betonových" kousků soutěží ve Zlaté helmě České televize, zákrokem roku betonem ve třetím finále zdeptal Polanského. To ale ještě Třinečtí zápas dovedli do vítězného konce. V sobotu už ale nikoliv. Málkovy betony zaklely Oceláře. Vydrží jeho kouzlo i pro páté měření sil, které je na programu v úterý?

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!