Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bez rodiny a v umělém spánku. McDavidův parťák z Edmontonu krvácel do mozku

Sport

  16:03
Praha - Kanadský hokejista Colby Cave bojuje od úterý o život. Kvůli krvácení do mozku prodělal operaci a leží v umělém spánku v torontské nemocnici. Přísná pravidla navíc neumožňují rodině vzhledem ke koronaviru návštěvy.

Radost hokejistů Edmontonu. foto: Reuters

„První noc jsme ho mohli já a Colbyho rodiče vidět alespoň přes sklo, tak jsme na něj mluvili skrz vysílačku,“ popisuje Caveova žena Emily na instagramu. „Teď už máme ale vstup do nemocnice zakázaný. Netušíme, kdy ho znovu uvidíme.“

Radost hokejistů Edmontonu.
Mike Smith (v bílém) v bitce s Camem Talbotem.

O zdravotním stavu informoval klub Edmonton Oilers v úterý. Doktoři během operace odstranili cystu, která tlačila na mozek, i tak zůstává jeho stav vážný a on v umělém spánku.

„Potřebujeme zázrak,“ přiznává jeho žena Emily.

Hráčský agent Jason Davidson pro národní agenturu The Canadian Press uvedl, že by potíže neměly nijak souviset s nemocí covid-19 a že si Cave v posledních dnech stěžoval na bolest hlavy, proto jej převezli do nemocnice.

„Na to ani nejsou slova. Nejvíc mě mate, že jde o mladého, zdravého sportovce. Takovým by se nic podobného stávat nemělo, ale Colby je válečník. Dostane se z toho,“ věří Davidson.

25letý útočník usiluje už pět let o stabilní místo v NHL, po boku Davida Pastrňáka a Krejčího v Bostonu ani následně v Edmontonu to dosud nevycházelo. V NHL odehrál 67 zápasů, zapsal devět bodů, jinak působil na farmách v nižší soutěži AHL.

„Je to skvělej kluk, bojovník. Jasně jsme viděli, jak moc ho zklamalo, že musí z NHL do AHL, ale vzal to jako profík. I díky tomu jsme ho pak zase vzali párkrát zpátky,“ řekl klubový manažer Ken Holland.

Nejde o první případ v této sezoně, kdy hokejista bojuje o život. V prosinci zjistili doktoři rakovinový nádor, který se tvoří v kosti nebo tkáních okolo nich, 23letému švédskému hokejistovi Oskaru Lindblomovi z Philadelphie. Od té doby se léčí.

#LFG

14. září 2019 v 3:32, příspěvek archivován: 9. dubna 2020 v 16:00
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!