Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Bez žen je lepší koncentrace, tvrdil komentátor o formátu NHL. Výrok ho stál místo

Sport

  15:22
Praha - Platí za hokejového experta. V zámoří oblékal dlouhá léta dres Bostonu, koučoval New York Islanders a doposud působil jako komentátor na televizní stanici NBC. Jenže… Mike Milbury zavtipkoval na úkor žen, což ho stálo místo.

Mike Milbury, sportovní komentátor NBC. foto: Reprofoto

V zámoří platil poslední léta za stálici televizní stanice NBC. Osmašedesátiletý Američan působil poslední léta jako sportovní komentátor a specialista na NHL. Jenže to už teď neplatí. Bývalý hráč Boston Bruins totiž končí.

Zda z vlastní iniciativy či pod nátlakem samotné NHL nikdo netuší a zřejmě se to ani nedoví. Jasná je však příčina jeho konce: nelichotivý komentář na adresu žen.

„S ohledem na pozornost vyvolanou mou nedávnou poznámkou, jsem se rozhodl skončit ve své roli komentátora NBC Sports po zbytek play-offových bojů,“ sdělil Milbury. „Nechci, aby má přítomnost ovlivňovala sportovce, kteří se snaží získat nejdůležitější trofej v našem sportu,“ dodal informace ke svému konci.

Mike Milbury, sportovní komentátor NBC.
Gólman New York Islanders Semjon Varlamov se spoluhráčem Andym Greenem.

Nebyli to však hokejisté, komu by jeho komentář vadil. Co se vlastně stalo? Během komentování duelu mezi Filadelfií a Montrealem došlo na diskuzi ohledně výhod turnaje v uzavřeném komplexu.

Tu načal analytik NBC Brian Boucher: „Pokud o tom přemýšlím, tak je to vlastně parádní prostředí. Tedy pokud si chcete užít zápasy i zábavu se svými spoluhráči po hodně dlouhou dobu. Potom je to perfektní místo.“

Jenže Milbury jeho myšlenku nenechal osamocenou a dodal: „„A není tu ani žádná žena, která by mohla narušit vaší koncentraci...“

Načež se proti komentáři bývalého hráče Bostonu ohradila samotná soutěž. NHL uvedla, že ji komentář znepokojil. A navíc dodala, že Milburyho poznámka neodráží hodnoty ligy být vstřícnější pro všechny.

Na základě prohlášení NHL se Milbury omluvil a rozvázal svou spolupráci s televizní stanicí. Jeho komentář tak už do bojů o Stanley Cup nezasáhne.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!