Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Boston dělí jedna výhra od postupu do finále NHL

Sport

  7:13
Carolina - Hokejisté Bostonu zvítězili na ledě Caroliny 2:1, v sérii vedou 3:0 a dělí je jediná výhra od třetí účasti ve finále NHL za posledních devět let. Útočník David Krejčí asistoval u rozdílového gólu a David Pastrňák nebodoval. Na straně poražených zůstal na střídačce brankář Petr Mrázek, který v úvodních dvou duelech inkasoval deset gólů.

David Krejčí (s číslem 46) a jeho spoluhráči z Bostonu slaví gól proti Carolině. foto: Greg M. Cooper-USA TODAY SportsReuters

Carolině patřila první třetina, ale Tuukka Rask zneškodnil všech dvacet střel. Boston otupil nápor domácích v rozmezí 22. a 27. minuty, během kterých dal oba góly. Skóre otevřel Chris Wagner, když výbornou přihrávku Joakima Nordströma usměrnil na hranici brankoviště do odkryté klece.

Boston překonal Mrázka šestkrát a je v půli cesty do finále NHL

Mrázkův náhradník Curtis McElhinney neměl nárok ani u druhé trefy. Krejčí přenesl hru z pravé strany na levou přihrávkou na Brada Marchanda. Hostující útočník si poté sjel mezi kruhy a jeho bekhendový pokus chtěl zachytit Calvin de Haan, ale puk si srazil rukavicí do vlastní sítě. Stejný obránce ve 34. minutě snížil, když jeho střela z levého kruhu prošla Raskovi mezi betony.

Torey Krug vstřelil ve třetí třetině gól na 3:1, ale sudí ho neuznali, protože Jake DeBrusk nedovoleně atakoval McElhinneyho. Správnost verdiktu potvrdil rozhodčí u videa. Drama tak pokračovalo až do konce, ale hrdina zápasu Rask odolal a vynikající reflex prokázal zejména při šanci Jordana Staala. Boston tak vyhrál v play off pošesté v řadě, což se mu povedlo poprvé od roku 1978.

V historii NHL otočili sérii z 0:3 pouze čtyři týmy. Carolina má ale ve svém středu Justina Williamse, který tento husarský kousek dokázal s Los Angeles před pěti lety.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...