Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Boston i bez Pastrňáka zdolal Carolinu a je zpátky ve vedení, Krejčí si připsal dvě nahrávky

Hráč týmu Boston Bruins Dominik Krejčí oslavuje výhru nad Minnesotou se svými psoluhráči. foto: Reuters

Toronto - Hokejisté Bostonu porazili ve třetím utkání 1. kola play off NHL i bez kanonýra Davida Pastrňáka Carolinu 3:1. V sérii se tak vrátili znovu do vedení (2:1). Povedený zápas odehrála jiná z ofenzivních opor Bruins David Krejčí. Zkušený útočník nahrál na dva góly vítězů.
  21:38

Brankář Bostonu Rask se rozhodl během play off opustit tým. Bez fanoušků je to jako exhibice, stěžoval si

Duel v Torontu nabídl česko-slovenský souboj gólmanů. Branku Caroliny hájil Petr Mrázek, jeho protějškem byl poté, co Fin Tuukka Rask opustil tým a nečekaně ukončil sezonu, Jaroslav Halák. Svému snu o prvním startu v NHL je zase o něco blíže dvaadvacetiletý Daniel Vladař, který kryl Halákovi záda ze střídačky.

Bruins ale chyběl Pastrňák, o jehož startu se mělo rozhodovat až na poslední chvíli. Produktivní útočník ze zdravotních důvodů vynechal druhý zápas série a podle kouče Bruce Cassidyho se nezúčastnil ani pátečního dobrovolného tréninku.

1. kolo play off NHL:

Východní konference (Toronto) - 3. zápas:

Carolina - Boston 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky: 47. Niederreiter - 21. Coyle (Marchand, Krejčí), 42. Kuraly (Coyle, McAvoy), 60. Marchand (Krejčí). Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas, inkasoval 2 branky z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 94,7 procenta. Střely na branku: 30:39. Hráno bez diváků. Stav série: 1:2.

Po bezbrankové první třetině udeřil už po 14 sekundách druhé části díky využité početní výhodě Charlie Coyle. Brad Marchand zakončoval zblízka, Mrázkem vyražený puk trefil pohotově ze vzduchu Coyle a Bruins vedli. Sebastian Aho byl blízko vyrovnání, ale rozezvučel jen brankovou konstrukci. Na druhé straně následoval chvilku nato český souboj. Ondřeje Kašeho vyslal nádherným pasem Krejčí, Mrázek jeho sólo ale zlikvidoval.

I nástup do třetí třetiny patřil Bostonu, když se tentokrát v oslabení trefil Sean Kuraly. Halákova obrovská hrubka při rozehrávce, po níž snadno snížil Niederreiter, však vrátila Carolinu do hry. Krejčí otřel svou střelu o tyč, rozhodnutí tak přišlo až v závěru.

Hurricanes zariskovali s dlouhou power play a Krejčí ukázal své umění. Dokonalým lobem nabídl puk až těsně před prázdnou branku najíždějícímu Marchandovi, který nemohl minout, ale pouze poděkovat svému českému spoluhráči.

Autor: