Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Boston změnil názor, o Jágra bude ještě usilovat. Odchází Horton

Sport

  9:16aktualizováno  12:09
BOSTON - Přestože vedení Bostonu informovalo Jaromíra Jágra před pár dny, že už o něj nemá zájem, klub se o služby hokejové legendy chce znovu ucházet. Výrazný podíl na nové situaci má rozhodnutí dalšího pravého křídla Nathana Hortona, jenž odmítl podepsat nový kontrakt.

Vysmátý Jágr na tréninku. foto: Reuters

ČTĚTE TAKÉ:

Jednačtyřicetiletý Jágr v bojích play off o Stanleyův pohár proti Chicagu nedal jediný gól a po sezoně se od generálního manažera Petera Chiarelliho dozvěděl, že s ním Boston novou smlouvu nepodepíše. Klub ale nyní připustil, že velezkušeného českého útočníka opět možná angažuje. Chiarelli zároveň přiznal, že by v týmu uvítal švédskou ikonu Daniela Alfredssona. Čtyřicetiletý útočník se rozhodl, že v kariéře bude ještě pokračovat. S Ottawou, v níž odehrál všechny své zápasy NHL, však smlouvu do 5. července, kdy se otevře trh s volnými hráči, podepsat nejspíš nestihne. Toho by chtěl šéf Bruins využít.

Je tak jasné, že by musel vybrat mezi Jágrem a právě Alfredssonem. Pro oba místo v mužstvu není.

"Řekli jsme mu, že potřebujeme jít dál, takže zrovna tak se může posunout dál i on. Ale možná to přehodnotíme, přemýšlíme nad tím, že se o jeho služby budeme znovu hlásit. Je na našem seznamu, jako jeden z více hráčů. S pravou stranou útoku musíme něco udělat," prohlásil Chiarelli ve středu v rozhovoru se zámořskými novináři.

Je otázkou, jak by se k celé věci postavil Jágr, v Bruins byl však podle svých slov spokojený. Nejspíš by ovšem musel slevit ze svého platu z minulé sezony, kdy se upsal Dallasu za 4,55 milionu dolarů. Dallas nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL do Bostonu vyměnil v dubnu.

Přestože Bruins mají ještě prostor pod sníženým platovým stropem, očekávanou velkou finanční zátěží bude patrně nová smlouva pro brankářskou jedničku Tuukku Raska. Od pátku bude chráněným volným hráčem, ale obě strany chtějí pokračovat ve spolupráci. Raskův dosavadní plat 3,5 milionu dolarů za sezonu by se měl přinejmenším zdvojnásobit.

Rozpad elitního útoku

Konec Hortona, člena jednoho z nejstabilnějších a nejlepších útoku NHL, který tvořil s Krejčím a Lucicem, byl překvapením. "Nathan oznámil, že se nebude vracet do Bostonu. Vím, že se náš manažer snaží někoho přitáhnout k nám do lajny. Uvidíme, co se stane," pravil po příletu do Česka po prohraném finále český útočník Krejčí.

Ten v tu chvíli ale ještě netušil, že by se v šatně i nadále mohl potkávat s českou legendou. "Sám jsem zvědavý, kde podepíše smlouvu. Týmu byl užitečný, i když v play off nedal gól. Když k nám přišel, tak furt bodoval, ale my nevyhrávali. Najednou přišlo play off a Jarda změnil styl hry a začal hrát víc pro tým. Výsledek byl takový, že bohužel nedal gól, ale my měli šanci vyhrát Stanley Cup," zhodnotil Krejčí.

Anketa

S kterým týmem NHL podepíše Jaromír Jágr smlouvu do sezony 2013/14?

Boston Bruins 138
New York Rangers 53
Pittsburgh Penguins 46
Philadelphia Flyers 26
Jiný tým 133
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!