Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Brácha píská bráchu. Už to neřešíme, shodují se Kajínkové

Sport

  17:44
Na extraligových kluzištích poněkud rarita. V prvních třech zápasech se na ledě bratři Kajínkové potkali dvakrát. David je obráncem libereckých Bílých Tygrů a Lukáš je pomezním rozhodčím.

Ilustrační foto. foto: ČTK

Jaké jsou zápasy, ve kterých jste oba aktéři?
Obránce David: Vím o tom, že píská. Ale během zápasu se soustředím na svůj výkon. Vnímám ho jako každého jiného rozhodčího. Už jsem na to zvyklý, na ledě se totiž potkáváme už od juniorů. Už to nic zvláštního není.
Rozhodčí Lukáš: Vnímám to jako každé jiné utkání. Už jsme na takové úrovni, že brácha je velký profesionál a my rozhodčí musíme být také.

Řešíte třeba doma sporné akce z těchto utkání?
Obránce David: Občas se o tom pobavíme, vytknu mu třeba chybně odpískané zakázané uvolnění, ale moc to neprožíváme. Vše řešíme v dobrém, nehádáme se.
Rozhodčí Lukáš: Rozebíráme hokejovou stránku v rámci možností, ale nijak to nerozpitváváme.

Stíháte si během utkání něco říct?
Obránce David: To vůbec ne. Jak jsem říkal, soustředím se na sebe, abych podal co nejlepší výkon.
Rozhodčí Lukáš: Komunikace je při zápasu důležitá, ale ne že bych komunikoval třeba jenom s ním. Mluvím se všemi hráči stejně. Ale osobně rozhodně nic neřešíme.

Kdo deleguje sudí na jednotlivá utkání?
Rozhodčí Lukáš: Počítačový systém, ve kterém lidská ruka vůbec nefiguruje. Je ale velká náhoda, že tří letošních extraligových kol jsme se dvakrát potkali.

Teď trochu z jiné oblasti. Na Česko máte poněkud kontroverzní jméno. Vnímáte to ještě?
Obránce David: Už jsem si na to zvykl. Už je to hodně dlouho, co se jméno Kajínek provalilo. Byl jsem terčem různých vtípků, ale už se tomu usmívám.
Rozhodčí Lukáš: Už jsme se s tím naučili žít, i když poznámky pořád slýcháváme.

Pokřikují na vás fanoušci kvůli jménu?
Obránce David: Zatím jsem nic nezaregistroval. Uvidíme, třeba si něco vymyslí.
Rozhodčí Lukáš: Zaslechl jsem. Ale rozhodně to není v hanlivé rovině. Například, že už jsem dostal vycházky, ale je to úsměvné.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...