Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Brankář Hnilička mezi pražskými 'S': ze Sparty zamířil do konkurenční Slavie

Sport

  9:58
PRAHA - Hokejový brankář Milan Hnilička podle všeho posílí pražskou Slavii. Trojnásobný světový šampion se v předešlých týdnech připravoval s konkurenční Spartou, ale od dnešního dne trénuje v Edenu a se Slavií by měl i podepsat smlouvu.

Milan Hnilička trénoval v poslední době na Spartě, nakonec ale skončí ve Slavii. foto: www.sporting-photo.com.

"Jsme předběžně domluveni na podmínkách smlouvy, kterou bychom měli do konce týdne podepsat," řekl hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo Sports Management a potvrdil informace, které dnes přinesl deník Sport. S generálním manažerem a trenérem Slavie Vladimírem Růžičkou se Volek na všem dohodl v úterý.

Hnilička naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání v prosinci loňského roku, poté přerušil ze zdravotních důvodů kariéru. Druhou polovinu minulé sezony následně vynechal s odůvodněním, že trpí únavovým syndromem a v létě se dohodl s Libercem na předčasném ukončení smlouvy.

Šestatřicetiletý gólman se ale poté připravoval na návrat do vrcholového sportu a od 22. listopadu začal trénovat na Spartě. Ta mu však žádnou smlouvu nenabídla. "Byli jsme domluveni, že tam bude trénovat, ale přiznávám, že jsme si mysleli, že by to mohlo dopadnout," uvedl Volek.

Aktuálně to tak vypadá, že Hnilička se stane novou jedničkou Slavie, která má problémy s nevyrovnanými výkony trojice Stanislav Neruda, Robert Slipčeno, Dominik Furch. V minulých dnech se spekulovalo o tom, že by do pražského klubu mohl z Brna zamířit Jiří Trvaj, ten ale i nadále chytá za Kometu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...