Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Brankář Pavelec se opět blýskl v NHL, vychytal Atlantě bod

Sport

  9:21
MONTREAL - Další povedený výkon předvedl v NHL český brankář Ondřej Pavelec. V úterním utkání na ledě Montrealu vychytal hokejistům Atlanty bod, když jeho tým prohrál 1:2 po samostatných nájezdech.

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec foto: Reuters

Pavelec se při zranění Kariho Lehtonena dobře zhostil pozice týmové jedničky a i díky němu získala Atlanta ze šesti zápasů devět bodů. V Montrealu, který ukončil sérii pěti porážek, Pavelec zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Dvaadvacetiletý rodák z Kladna inkasoval gól ze hry pouze v 18. minutě po střele Briana Gionty, pak svůj tým podržel několika výbornými zákroky.

Teprve v penaltovém rozstřelu na něho vyzráli Scott Gomez a znovu Gionta, zatímco proti Jaroslavu Halákovi v brance Montrealu se neprosadili Ilja Kovalčuk ani Rich Peverley.

"Pavelec chytal skvěle, velmi dobrý výkon podal i na druhé straně Halák," uvedl trenér Atlanty John Anderson. "Takovéhle souboje gólmanů nejsou k vidění příliš často. Škoda, že jsme nedokázali v nájezdech vyhrát, Pavelcovi bych to moc přál," dodal Anderson.

Český gólman byl ale se ziskem bodu spokojený. "Pokaždé, když jdete na led, toužíte po vítězství. Ale získali jsme aspoň bod. Byl to zápas nahoru dolů a vyhrát mohli oni stejně tak jako my," prohlásil Pavelec, který z pěti zápasů, v nichž nastoupil, odešel jen jednou s prázdnou.

Montreal poprvé vyhrál na domácím ledě

V šatně domácích Canadiens zavládlo po dlouhé době nadšení, z výhry před vlastními fanoušky se hráči Montrealu radovali poprvé v letošní sezoně a po více než 200 dnech. "Pořád jsme jakoby hledali způsob, jak prohrávat. Samozřejmě jsme z toho byli skleslí," řekl Gomez k sérii pěti porážek.

"Dnes se snad zablesklo na lepší časy. Získat dva body s tak silným soupeřem by nám mělo zvednout sebevědomí," dodal Gomez.

Pittsburgh vládne NHL

Na rozdávání mají sebevědomí hokejisté Pittsburghu. Obhájci Stanley Cupu porazili St. Louis 5:1 a připsali si šestou výhru v řadě. V devíti zápasech ztratili Penguins pouhé dva body a vládnou celé NHL. Tučňáci na ledě od začátku jasně dominovali, což dokazuje i poměr střel v první třetině 20:3.Už po 28 minutách vedli 4:0.

"Když si každý z nás plní své úkoly a hraje pro tým, jsme jenom těžko k poražení," řekl po zápase obránce Jay McKee. "Řada týmů si dává pozor především na Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina a to je naše výhoda.

Nespoléháme totiž jenom na ně, góly umí dávat i ostatní," zdůraznil McKee.

Pittsburgh se navíc může spolehnout také na svého brankáře. Marc-Andre Fleury si připsal 23 úspěšných zákroků a vylepšil svou letošní bilanci na osm výher z osmi zápasů. "Je to nádherný pocit, když předvádíme takové výkony. Jsem si jistý, že jednou prohrajeme, ale věřím, že pak zase najedeme na vítěznou vlnu," řekl Fleury.

Voráček se trefil, prohře Columbusu ale zabránit nedokázal

Svůj druhý gól v letošní sezoně vstřelil český útočník Jakub Voráček, porážce Columbusu 3:6 na ledě Calgary ale nezabránil. Hosté dokázali v zápase smazat dvoubrankové manko a v třetí třetině za stavu 3:4 sahali znovu po vyrovnání. V 53. minutě se však opřel do střely domácí kanonýr Jarome Iginla, zvýšil na 5:3 a domácí si vítězství už pohlídali.

Autoři: ,

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč