Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Brankář Rittich zavinil v NHL gól, ale Calgary zápas otočilo a vyhrálo

Sport

  7:07
New York - Brankář David Rittich zavinil v v sobotním utkání NHL gól, ale jinak podal spolehlivý výkon a 32 zákroky podpořil výhru Calgary 3:2 v prodloužení na ledě Philadelphie. V utkání nedošlo na souboj českých gólmanů, protože se Michal Neuvirth v minulém zápase s Carolinou zranil a Flyers ho budou pár dní postrádat.

Rittich, který předchozí dva zápasy vynechal kvůli drobnému zranění, byl u prvního gólu bez šance, ale při druhém zpytoval svědomí. foto: ČTK

Calgary dvakrát prohrávalo. Rittich, který předchozí dva zápasy vynechal kvůli drobnému zranění, byl u prvního gólu bez šance, ale při druhém zpytoval svědomí. Český gólman vyjel za nahozeným pukem do levého kruhu a chtěl ho odehrát ven z pásma, ale u mantinelu v prostoru u modré čáry ho zachytil Travis Konecny. Útočník Philadelphie překonal rozhozeného Ritticha a dostal tým ve 46. minutě do vedení 2:1.

Český gólman vyjel za nahozeným pukem do levého kruhu a chtěl ho odehrát ven z...
Brankář David Rittich zavinil v v sobotním utkání NHL gól.

Philadelphia - Calgary 2:3 v prodl., Ottawa - Minnesota 3:4, Boston - Buffalo 2:1, Toronto - Vancouver 5:0, Florida - Columbus 3:4 v prodl., St. Louis - NY Islanders 3:4, Montreal - Nashville 1:4. Utkání Los Angeles - Edmonton

Ritticha zachránil Matthew Tkachuk, který v 56. minutě vyrovnal a v prodloužení připravil v přečíslení dva na jednoho vítěznou trefu pro T. J. Brodieho. Philadelphia prohrála pošesté v řadě.

David Pastrňák, který si připsal v předchozích dvou zápasech shodně gól a asistenci, vyšel tentokrát naprázdno. Boston ale i bez jeho příspěvku udolal Buffalo 2:1.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!