Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kovářové si podmaňují KHL. Jakub má nejvíce nul, Jan dohnal Kovalčuka

Sport

  18:36
MOSKVA/PRAHA - O bratrské dvojici Kovářů je v KHL šlyšet čím dál víc. Gólman Jakub se v dresu Jekatěrinburgu zaskvěl v pátečním duelu proti Kazani čistým kontem. Jeho tým především díky němu zvítězil 3:0 a drží se ve hře o play off. Útočník Jan je druhý v ligové produktivitě.

Brankář Jakub Kovář na tréninku reprezentace foto: ČTK/AP

Pro Kováře to byla sedmá nula v sezoně, víc jich v celé Kontinentální lize nikdo jiný nemá.

Kazaň patří na rozdíl od provinčního Jekatěrinburgu k elitě KHL, podle zisku bodů je aktuálně jejím třetím nejlepším týmem. Jenže na ledě Avtomobilistu narazila. Kovář zneškodnil všech 35 střel, které na něj mířily, a postaral se o to, že Sněžní leopardi nedali teprve potřetí v sezoně gól. Předtím je udržely zkrátka jen nabité celky Magnitogorsku a Ufy.

Vědět o sobě dal i Jakubův mladší bratr Jan v divokém zápase svého Magnitogorsku s Astanou. Favorit v něm doma prohrával ve 13. minutě už 0:4 a na začátku prostřední části 1:5, ale po konci třetiny šli oba soupeři do kabin za stavu 6:6.

K dramatickým změnám zavelel právě český útočník, který zužitkoval přihrávku parťáka z elitního útoku Sergeje Mozjakina a snížil na 2:5. Bod stačil Kovářovi k tomu, aby se posunul před petrohradského Ilju Kovalčuka na druhé místo produktivity KHL.

Metallurg nakonec vývoj utkání překlopil úplně, i když to zvládl až v samostatných nájezdech.

Kontinentální hokejová liga:

  • Jekatěrinburg - Kazaň 3:0 (Jakub Kovář čisté konto)
  • Magnitogorsk - Barys Astana 7:6 sn (za domácí Jan Kovář 1+0)

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...