Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Bříza bude kandidovat na prvního muže světového hokeje. Český svaz schválil jeho kandidaturu

Sport

  14:15
PRAHA - Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil kandidaturu Petra Břízy do nejužšího vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF). To se bude volit v září 2020 v Petrohradu.

Bříza chce být šéfem světového hokeje místo odcházejícího Fasela

Bývalého reprezentačního brankáře v hlasování podpořili všichni členové výkonného výboru, jen samotný Bříza se hlasování zdržel.

Bříza bude i jedním z kandidátů na post prezidenta IIHF po končícím Reném Faselovi. 

Před dvěma týdny uvedl web Mezinárodní asociace sportovních novinářů, že zájem nahradit dlouholetého šéfa federace mají také Dán Henrik Bach-Nielsen, Bělorus Sergej Gončarov, Němec Franz Reindl a Kanaďan Bob Nicholson.

„Pro náš hokej je zastoupení ve vrcholných strukturách IIHF velmi přínosné a Petr Bříza, který se těší v mezinárodním hokeji značnému renomé,“ uvedl v tiskové zprávě prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„Získal v něm také velké zkušenosti a několik let nás úspěšně reprezentuje v Radě IIHF, je jednoznačně nejvhodnějším kandidátem. Dokládají to i názory zahraničních partnerů, kteří nás v tomto směru oslovili,“ konstatoval Král.

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

„Podpora národního svazu představuje přirozenou podmínku pro zařazení na listinu kandidátů, jde však pouze o první krok, na který navážou mnohaměsíční diplomatická jednání,“ připomněl šéf Českého hokeje.

„Nebudou jednoduchá, neboť své návrhy předloží do začátku června také další země a ve hře jsou mimo jiné pozice prezidenta, senior viceprezidenta nebo viceprezidenta IIHF pro Evropu,“ dodal Král.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...