Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Budějovice využily domácí prostředí

Sport

  20:56
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Hokejisté Českých Budějovic porazili v úvodním semifinálovém duelu play off hokejové extraligy Karlovy Vary 3:2. V sérii hrané na čtyři vítězství tak vedou 1:0 na zápasy.

Gólman Varů Mensator dostává první branku. foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vítězný gól vstřelil v 50. minutě Viktor Hübl, který zvýšil již na 3:0. Domácí splnili roli favorita celé soutěže a jejich převaha byl větší, než by se podle výsledku mohlo zdát. Zatímco hokejisté Karlových Varů dvakrát nastřelili tyč, dokázali JIhočeši Lukáše Mensatora překonat hned třikrát. Až poté se prosadili také hosté.

"Hráli jsme hodně dobře, zodpovědně dozadu, povedlo se nám vstřelit branku. Neupadli jsme do nějaké pasivity, takže jsme dokázali přidat další dvě. Ten závěr nás nijak psychicky nedeptal, protože jsme si věřili, že to prostě uhrajeme, a ten druhý gól byl vlastně až v poslední vteřině, takže si myslím, že jsme to odehráli s přehledem," potvrdil asistent trenéra Českých Budějovic Milan Černý.

Druhé utkání je na programu v sobotu opět na ledě Jihočechů od 17:25.

Výsledek: 
Mountfield České Budějovice - Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 7. Vydarený (Vak), 44. Brabenec (Veselý), 50. V. Hübl - 54. Milan Procházka (Mudroch), 60. Dobroň.

Rozhodčí: Šindler, Homola - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Stav série: 1:0.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...