Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

‚Budeš se mnou hrát navždycky.‘ Lauko si nechal vytetovat iniciály zesnulého hokejisty Buchtely

Sport

  15:56
Praha - Ta zpráva zasáhla celý sportovní svět, dvacetiletý nadějný hokejista Ondřej Buchtela prohrál svůj boj s rakovinou. „Nebojte se o něj, povstane na věčnosti,“ napsala na Instagram jeho přítelkyně. Na jeho počest si nechal jeho dlouholetý kamarád a bývalý spoluhráč Jakub Lauko udělat tetování s Buchtelovými iniciály.

Tetování Jakuba Lauka na počest zesnulého Ondřeje Buchtely. foto: Twitter.com/ Jakub Lauko

Zažili spolu bitvy mládežnických reprezentací či extraligová utkání v dresu Chomutova. Jakub Lauko hájící barvy zámořského klubu Providence byl velmi blízkým přítelem Ondřeje Buchtely, na jeho podporu i jako jeden z iniciátorů vymyslel dobročinnou sbírku, během níž se vybraly téměř čtyři miliony korun.

Sportovci na jeho podporu pořádali dražby svých propriet, připojili se i sportovní velikáni Jaromír Jágr, Dominik Hašek, Petr Čech, Jakub Voráček či Ondřej Kolář.

Hokejista Ondřej Buchtela.

Nedávno mu svitla naděje, domlouval léčbu u specialistů v Itálii, ale zákeřná nemoc byla rychlejší a silnější. Ke zdrcující zprávě Buchtelova přítelkyně na Instagramu připojila fotografii s mottem napsaným na ruce: „Zemři a povstaň.“

Ihned den po nešťastné zprávě si Lauko nechal zvěčnit tetování s iniciály a číslem 4, jenž Buchtela nosíval na svém dresu během působení v Chomutově a Benátkách nad Jizerou. „Teď se mnou budeš hrát navždycky,“ dodal Lauko.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!