Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Burrowse nepotrestají. Kousnutí do prstu soka se nedá prokázat

Sport

  13:36
VANCOUVER - Vedení hokejové NHL nepotrestá dodatečně útočníka Vancouveru Alexe Burrowse za to, že v potyčce kousl do prstu bostonského Patrice Bergerona v prvním finálovém utkání o Stanleyův pohár. Podle vedení ligy totiž nelze třicetileté opoře ofenzivy Kosatek prokázat, že se jednalo o úmysl.

Alex Burrows a Patrice Bergeron. foto: Reuters

"Po prozkoumání záznamu s incidentem a také pohovoru se sudími, kteří zápas řídili na ledě, nemohu najít přesvědčivý důkaz, že Alex Burrows kousl do prstu Patrice Bergerona úmyslně," uvedl v oficiálním prohlášení viceprezident soutěže Mike Murphy.

SOUBOJ BURROWSE A BERGERONA

Zámořská média se přitom přikláněla spíše k Bergeronově názoru, že se nejednalo o náhodu, a předvídala možnost nucené absence Burrowse přinejmenším ve druhém pokračování finálové série.

Incident se odehrál v závěru úvodní třetiny, když se oba hráče od sebe snažil odtrhnout jeden z rozhodčích. Burrowsovo počínání žádný z nich na ledě nepostřehl, ale zachytily ho televizní kamery. Bergeron měl prst po utkání zabandážovaný a tvrdil, že ránu raději vydezinfikoval a plánoval preventivně užít antibiotika.

CO ŘEKLI OBA PROTAGONISTÉ PO INCIDENTU

"Ano, opravdu mě trochu kousl do prstu... Jeden z jeho zubů se dostal pod můj nehet, tak jsme to vydezinfikovali a vezmu si pro jistotu nějaká antibiotika. Jasně, není to nijak hrozné, ale nechci riskovat... Nevadí mi tvrdší hra a nějaké pošťuchování nebo strkanice na konci. Ale kousání? To už mi tedy přijde trochu moc," řekl postižený Patrice Bergeron z Bostonu.

"Nemyslím si, že bych ho kousl. Měl prsty v mé puse, ale opravdu nemyslím, že bych ho kousl. Zvedl ruku nahoru do mého obličeje, jeho prsty se dostaly do mé pusy a to je tak vše, co se stalo," kontroval Alex Burrows.

Autoři: ,