Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Byla to nešťastná srážka, ale asi faul, přiznal Vašíček

Sport

  22:36
KARLOVY VARY - V hromádku neštěstí se proměnil jinak urostlý zadák hokejové Slavie Jiří Vašíček po prvním finále na ledě Karlových Varů. A důvodem zjevně nebyla jen prohra v prvním duelu série. Vašíčka mrzel především jeho zákrok, po němž byl vyloučen do konce utkání a domácí David Zucker skončil v nemocnici.

Němec (vlevo) už se do sestavy po ošklivém zranění vrátil. Teď hovystřídá Zucker. foto: ČTK

 "V čase 22:38 uložen větší trest + osobní trest do konce utkání ... za napadení, kdy atakoval hráče bez kotouče a způsobil mu zranění." Tak byl Vašíčkův prohřešek popsán v zápisu o utkání.

"My jsme se však spíš srazili. Já chtěl celou dobu hrát puk a vlastně jsem toho hráče zahlédl až na poslední chvíli. Já se na ten souboj stihl připravit, on bohužel ne. Ale asi to faul byl, protože on byl bez puku," řekl Vašíček novinářům. "Škoda však, že se spíš hodnotily ty následky," litoval svého konce v utkání.

"Trefil jsem ho přímo ramenem. On je bohužel o něco menší a nalítl do mě hlavou. Byl to nešťastný střet. Je škoda, že se zranil, možná by to i rozhodčí posoudili jinak. V první chvíli mi možná i chtěli dát jen 'dvojku', ale dopadlo to jinak," vyprávěl Vašíček.

Sám se také snažil vysvětlit nešťastný okamžik rozhodčím. "Říkal jsem, že to byla spíš srážka. Určitě jsem ho takhle nechtěl trefit, zahlédl jsem ho na poslední chvíli, což jsem říkal i rozhodčímu, ale bohužel mi řekli, že z těch důsledků, jak to dopadlo, my musejí dát vyšší trest," I s časovým odstupem na něm však bylo dobře patrné, jak ho celá situace mrzí. "Je mi líto, že je zraněný. To si nikdo nepřeje, aby někoho zranil," prohlásil Vašíček. "Je mi líto, pokud jsem i jeho vyřadil třeba na zítřejší zápas, to jsem opravdu nechtěl," ujistil Vašíček.

Dvakrát po sobě trest na pět minut a do konce utkání ho teď nepustí do druhého duelu na západě Čech. Naposledy se totiž popral s Jaroslavem Nedvědem v postupovém utkání s Plzní. "Nevím, co bych k tomu řekl. Zítra přijdu o zápas a moc mě to mrzí. Hokej hraju proto, abych mohl hrát a ne abych se na něj díval z tribuny." Vašíček se však v prvním momentu zajímal hlavně o bezvládně ležícího Zuckera, nad nímž se také ihned sehnul. "Ptal jsem se, jak mu je a také jsem se mu omlouval," řekl Vašíček.

Byla to pro něho zcela nová situace. Nepamatoval si, že by někdy někoho takhle zranil, aby ho museli odvézt na nosítkách. "Hned jsem se také ptal, jak je na tom. Pak ho odvezli do nemocnice, tak jsem se ptal jejich doktora, který říkal, že tam je podezření na otřes mozku, ale snad by měl být v pořádku. Chci hrát do těla a tvrdě, ale určitě nikdy nechci hráče zranit, natož aby musel z ledu takhle," hájil se Vašíček.

Zuckera chtěl také sám ještě kontaktovat po telefonu. "Pokud seženu číslo, tak bych mu ještě rád zavolal," uzavřel Vašíček.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!