Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Capitals mění kouče. Tým povede bývalý rváč Hunter

Sport

  16:12
ARLINGTON - Vedení hokejistů Washingtonu odvolalo v zámořské NHL po nepřesvědčivém vstupu do sezony trenéra Bruce Boudreaua. Na jeho místo byl ihned jmenován bývalý útočník Dale Hunter, který patří k největším postavám historie Capitals.

Ovečkin a Boudreau. foto: Reuters

Washington sáhl ke změně na trenérském postu sotva týden poté, co Boudreau na lavičce týmu z hlavního města USA dosáhl mety 200 výher rychleji než kterýkoliv jiný kouč v moderní éře NHL. Příliš se mu ale nedařilo v play off, kde má zápornou bilanci (17-20).

Jedinému klubu, který dosud v prestižní soutěži Boudreau vedl, se ale i přes silný kádr, v němž jsou i čeští brankáři Michal Neuvirth s Tomášem Vokounem a bek Roman Hamrlík, v sezoně dosud nedařilo. V tabulce Východní konference je až osmý, když z 22 zápasů desetkrát prohrál. Navíc Capitals ztratili šest z posledních osmi utkání.

Hunter je druhý nejtrestanější hráč historie

Jednapadesátiletý Hunter je jedním ze čtveřice hráčů, jejichž číslo klub vyřadil z užívání. V NHL odehrál během 19 sezon celkem 1407 zápasů a připsal si 1020 bodů za 323 gólů a 697 nahrávek, ale také 3565 trestných minut. V play off přidal ve 186 duelech 118 bodů (42+76) a 729 trestných minut. Hrál také za Québec a Colorado. V historické tabulce mu patří druhé místo v pořadí nejtrestatnějších hráčů.

Svůj debut u týmu v čele s kanonýrem Alexandrem Ovečkinem a zároveň ve slavné lize si bývalý kouč London Knights v OHL odbude v úterý v utkání proti St. Louis Blues.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...