130 let
Zach Werenski (velvo) a  Valentin Zykov (vpravo) při pátečním zápase Columbus -...

Zach Werenski (velvo) a Valentin Zykov (vpravo) při pátečním zápase Columbus - Carolina. | foto: AP Photo/Jay LaPrete

Carolina v NHL porazila Columbus, český brankář Mrázek zůstal na střídačce

Sport
  •   7:48
New York - Hokejisté Caroliny vyhráli v pátečním utkání NHL na ledě Columbusu 3:1. V dresu vítězů zůstal na střídačce brankář Petr Mrázek. Martin Nečas, který v přípravných zápasech dal tři branky, nebodoval.

Mrázek chytal včera proti New Yorku Islanders, ve kterém inkasoval dvakrát z dvaceti střel a připsal si prohru. Ostravský rodák je při zranění Scotta Darlinga dočasně brankářskou jedničkou, ale trenér Rod Brind’Amour rozložil zátěž dvou zápasů ve dvou dnech a upřednostnil Curtise McElhinneyho, jehož klub získal před třemi dny z listiny volných hráčů.

Pětatřicetiletý gólman, který působil čtyři roky v Columbusu (2013 až 2017) se proti svým bývalým spoluhráčům vytáhl a kryl 31 střel. Překonal ho pouze Brandon Dubinsky, který z dorážky vyrovnal.

Pod úvodní gól zápasu se podepsal asistencí Alexandr Svečnikov, dvojka posledního draftu, který zaznamenal v osmnácti letech první bod v NHL. Nerozhodný stav zlomil ve 27. minutě Sebastian Aho, který v poslední třetině připravil gól pro Micheala Ferlanda. Zpečetil tím první výhru Brind’Amoura v roli hlavního kouče.

Nečas opět nastoupil ve středu třetího útoku, na ledě strávil jedenáct minut a šanci dostal i v přesilové hře.

Výsledky:

Columbus - Carolina 1:3
Columbus - Carolina 1:3 a Los Angeles - San Jose 2:3 v prodl.

Autor: ČTK