Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Červenka čtvrtým gólem sezony pomohl k výhře

Sport

  15:47
MOSKVA - Nejlepší střelec uplynulé sezony Roman Červenka táhne svými góly Omsk i v novém ročníku KHL. Český hokejový útočník dnes pomohl Avangardu čtvrtou trefou v sezoně k vítězství 4:3 nad Spartakem Moskva.

Roman Červenka (číslo 10) střílí gól. foto: www.hawk.ru

Pětadvacetiletý Červenka se prosadil ve 38. minutě a poslal svůj tým do vedení 3:2. Hostům se sice podařilo ještě do přestávky vyrovnat, ale o vítězství týmu českého trenéra Rostislava Čady rozhodl v 54. minutě Alexandr Něstěrov.

Omsk je s jedenácti body z šesti zápasů v čele tabulky Východní konference spolu s mistrovskou Ufou, jež dnes prohrála 1:3 v Chabarovsku. Na výhře Amuru se podíleli asistencemi Petr Vrána a Jakub Petružálek.

V utkání Magnitogorsk - Čerepovec se poprvé v sezoně střelecky prosadili zkušení útočníci Tomáš Rolinek a Josef Straka. Spokojenější mohl být Straka, jehož Severstal na ledě Metallurgu vyhrál 5:2.

Sobotní výsledky KHL

Chabarovsk - Ufa 3:1 (za domácí Vrána a Petružálek oba 0+1), Novokuzněck - Kazaň 4:3, Novosibirsk - Nižněkamsk 1:4, Omsk - Spartak Moskva 4:3 (za domácí Červenka 1+0), Chanty Mansijsk - Viťaz Čechov 1:0, Magnitogorsk - Čerepovec 2:5 (Rolinek - Straka oba 1+0).

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...