130 let
Dynamo Moskva - Omsk (Kvapil a Červenka)

Dynamo Moskva - Omsk (Kvapil a Červenka) | foto: ČTK

Červenka přihrál na rozhodující gól třetího finále KHL

Sport
  •   20:59
MOSKVA - Hokejisté Omsku se ve finále play off Kontinentální ligy ujali vedení 2:1 na zápasy. Avangard dnes v Moskvě zvítězil nad Dynamem 1:0, u jediného gólu asistovali Alexandru Pěrežoginovi v 13. minutě Roman Červenka a Martin Škoula. Finský brankář Karri Rämö zneškodnil 31 střel domácích hráčů a udržel čisté konto.

"Hlavně, že jsme vyhráli. Výhru bereme, na skóre nezáleží," pochvaloval si po utkání Škoula. Dva předchozí zápasy v Omsku také skončily nejtěsnějším jednobrankovým rozdílem, nejprve zvítězil domácí Avangard 2:1 a pak stejným poměrem Dynamo.

"Dneska jsme štěstí měli my, ale samozřejmě hodně velký podíl na výhře měl gólman," poznamenal Škoula o dramatickém duelu, ve kterém o výsledku mohla rozhodnout jediná střela či naopak chyba. "Musíme se držet svého, hrát svůj systém, ale samozřejmě příště to už zase bude jiný zápas," dodal.

Dynamo Moskva - Omsk (Červenka)

Ačkoli to mezi oběma týmy na ledě párkrát zajiskřilo, podle Škouly šlo jen o "kočkování před brankou". Dynamo také podle jeho názoru hraje přímočařejší hokej než předchozí soupeři Avangardu v play off Magnitogorsk a Čeljabinsk.

Avangard tentokrát v play off postrádá svou dřívější největší hvězdu Jaromíra Jágra. "Je po něm velká díra," podotkl Škoula. I tak ale podle něho Omsk disponuje čtyřmi vyrovnanými řadami a dokáže hrát efektivní hokej.

Oproti Americe je sice ruské kluziště širší a hraje se o Gagarinův pohár, ale jinak je play off podle Škouly všude na světě stejné. Boj o Stanleyův pohár ale označil za těžší, jak se také sluší na "nejcennější sportovní trofej vůbec".

Nejproduktivnější hráč play off Červenka si ve vyřazovacích bojích připsal 21. bod. Pořadí kanadského bodování vede s 11 brankami a deseti přihrávkami. Finále se hraje na čtyři vítězství, další zápas je v Moskvě na programu ve čtvrtek.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz