130 let

Hokejista Roman Červenka slaví gól za Lev Praha | foto: Mafra - Dan Materna

Aktualizováno

Červenku trápila trombóza, o debut v NHL by ale neměl přijít

Sport
  •   13:41aktualizováno  15:56
Výluka je u konce, může jásat i český reprezentant Roman Červenka. V minulých dnech za Lev v KHL nehrál kvůli trombóze, premiéru v NHL za Calgary Flames by však měl stihnout.

Informaci o Červenkově trombóze potvrdil hokejistův agent Aleš Volek. "Měl menší sraženinu v noze," řekl. "Teď už je to však v pořádku."

Červenkova lapálie naštěstí není tak vážná jako třeba v případě Tomáše Fleischmanna. Tomu se sraženina udělala dvakrát, jednou dokonce na plicích. Důvodem byla nadmořská výška, poprvé v letadle a podruhé v Coloradu, kde hrál v 1600 metrech nad mořem. Fleischmann kvůli tomu vynechal dvě třetiny sezony. Potíže s trombózou má i pardubický forvard Pavel Brendl, jemuž hrozí, že přijde o celou sezonu.

Červenkovi se krev v noze srazila po ráně pukem 23. listopadu během utkání s Jaroslavlí. Od té doby je mimo hru a dělá vše pro to, aby stihl svůj premiérový tréninkový kemp v klubu NHL. Po třech letech v KHL totiž tvořivý centr podepsal v květnu smlouvu s Calgary. Jeho debut v zámořské soutěži pak zbrzdila podzimní výluka.

V Calgary s ním zatím nepočítají

V současnosti by měl být útočník blízko k uzdravení. "Není to nic vážného. Doléčuje se medikamenty a nějakým stylem trénuje," uvedl Volek. "Záleží na tom, za jak dlouho to bude stoprocentní. Přílet na kemp Calgary však má v plánu."

S tím však až tak najisto nepočítá generální manažer Jay Feaster. Podle něj by byl zaoceánský let v nejbližších dnech pro hokejistu velkým rizikem. "Zatím nedostal povolení přiletět. Čekáme, až mu doktoři dovolí cestovat letadlem a poté hrát hokej, ale zatím na tuto otázku nemáme odpověď," řekl Feaster deníku Calgary Herald.

Červenka zahájil letošní sezonu ve Slavii, kde podával skvělé výkony. Po přestupu do Lva odehrál v KHL pět zápasů a v nich si připsal dva body.

Autor: