Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Češi opět bodovali. Šustr a Palát se podíleli na sedmigólové kanonádě Tampy

Sport

  7:19
NEW YORK - Obránce Andrej Šustr a útočník Ondřej Palát přispěli v pátečním utkání NHL k výhře hokejistů Tampy Bay 7:4 nad New York Islanders. První dal gól a na další přihrál, druhý zaznamenal tři asistence a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Ondřej Palát foto: AP

V divoké přestřelce vedli domácí během druhé třetiny 3:1, hosté ale dokázali ještě do přestávky manko smazat. Ve 47. minutě Šustr svým třetím gólem v sezoně vrátil Bleskům vedení, když se prosadil tvrdou střelou z mezikruží, za pouhých 19 sekund však Nikolaj Kuljomin znovu vyrovnal.

Andrej Šustr. Neznámý talent, který má ke Světovému poháru blíže než Jágr

Rozhodující krok k vítězství tak učinili Lightning až v 51. minutě dvěma góly v rozmezí 23 sekund. A na oba přihrál Palát. Český útočník nejprve před brankou sklepl ze vzduchu odražený puk, bekhendem vystřelil a Tyler Johnson dotlačil kotouč do sítě. Vzápětí se Palát prosmýkl podél pravého mantinelu do útočného pásma, našel najetého obránce Jasona Garrisona a ten pohotovou střelou zvýšil na 6:4. Triumf pak s přispěním Paláta pečetil trefou do prázdné branky při power play další bek Victor Hedman.

Autor: