Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Češi pokračují v přípravě se Švýcary

Sport

  16:01
PRAHA - Třetí přípravný zápas před mistrovstvím světa v Kanadě čeká ve středu české hokejisty, kteří se v Zuchwilu od 19:45 utkají s domácím Švýcarskem. Oproti duelům s Běloruskem doplnili tým vyřazení semifinalisté z Liberce a Českých Budějovic, ale stále má jen minimum hráčů ze stávajícího kádru Aloise Hadamczika naději na účast na MS v Kanadě.

Hokejová reprezentace při tréninku. foto: ČTK

Jedním z mála je brankář Marek Pinc, který loni v Moskvě dělal dvojku Milanu Hniličkovi. "Každý se bude snažit ukázat, i když to bude těžké, protože se dá čekat, že pojede hodně kluků z Kanady," řekl gólman Pinc. "My, gólmani z Evropy, máme možná větší šanci než hráči, ale ukázat se bude chtít každý a přesvědčit tak třeba pana Hadamczika i do budoucích let, že do toho nároďáku patří," doplnil liberecký brankář.


Zatímco Pinc se k týmu připojil až v neděli, útočník Tomáš Rolinek odehrál už zápasy v Třebíči a Havlíčkově Brodu s Běloruskem, které Češi vyhráli jednoznačně 7:2 a 7:1. "Bude to zase něco jiného. S Běloruskem to byly, dá se říct, lehké zápasy. Bělorusové mě až zklamali, přestože my jsme hráli dobře a všechno nám tam padalo. Švýcarsko má určitě lepší tým," podotkl Rolinek, který se snaží o svůj třetí start na mistrovství světa za sebou.


Se Švýcarskem se český národní tým utkal naposledy před rokem rovněž na začátku přípravy na světový šampionát v Olomouci a Prostějově. Nyní se hrají dvě utkání na oplátku v zemi helvétského kříže. Po středečním klání se bude hrát ještě odveta v pátek od 20:00 ve Winterthuru. 
 

Do branky se v Zuchwilu postaví Pinc a nastoupí další sedm jiných hráčů než proti Bělorusům. Kádr posílili vedle Pince liberečtí beci Lukáš Zíb a Angel Krstev, útočník Leoš Čermák a českobudějovičtí forvardi Ondřej Veselý, Jindřich Kotrla, Tomáš Vak a zadák Vladimír Sičák. Vaka čeká premiérový start v národním týmu. Pozice třináctého útočníka zbyla pro středeční duel na zlínského Pavla Kubiše.



Autor: