Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Češi zakončí osmifinále proti Švédsku

Sport

  13:59
QUÉBECK - Poslední zápas v osmifinálové skupině E se Švédskem a potom čekání na čtvrtfinálové soupeře; takový je program českých hokejistů na dnešek a pondělí na mistrovství světa v Québeku. Soka pro klíčovou bitvu určí svěřencům kouče Aloise Hadamczika až duel Ruska se Švýcarskem, který se hraje v pondělí od 19:00 SELČ.

Výhra proti Bělorusům nám zajistila účast ve čtvrtfinále. foto: AFP

Hadamczik dnes možná v nočním utkání s výběrem Tří korunek nechá odpočívat některé opory. "Budeme to řešit dopoledne před zápasem. Je možné, že nastoupí poprvé na turnaji Skuhravý a do sestavy se vrátí Klepiš a Krejčí. Budeme hrát na sedm beků. Taky je pravděpodobné, že nebude chytat Milan Hnilička," řekl reprezentační trenér po utkání s Běloruskem.
   

Brankářskou jedničku tak zřejmě kouč nechá odpočinout před klíčovými boji v play off. "Měl by se naladit se na další zápas, který bude vlastně takovým prvním zápasem turnaje. To, že postoupíme do čtvrtfinále, se očekávalo. Teď chceme dál. Mně se Hnilda (Hnilička) hodně líbil se Švýcarskem. Po pauze proti Itálii byl odpočatý a dobře připravený. Ale ještě uvidíme, jak se rozhodneme," prohlásil Hadamczik.
   

V případě výhry si mohou čeští hokejisté zachovat naději na triumf v osmifinálové skupině E, ale musí jim k němu zároveň pomoci porážka Ruska se Švýcary. Stále však mohou být jejich soupeři jak Švýcaři, tak Rusové i Švédové.
   

"My to neovlivníme, nebudeme spekulanti. Vstoupíme do toho utkání s cílem nad Švédskem vyhrát. I kdybychom to ovlivnit mohli, tak se takto uvažovat nedá. Jsem přesvědčený, že kdybychom byli spekulanti, tak se k nám štěstí obrátí zády," řekl Hadamczik.

Zápas se Švédskem se hraje v noci z neděle na pondělí od 1:00 SELČ a přímým přenosem jej vysílá druhý program České televize.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.