Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Češi zápas pravdy prohráli

Sport

  21:39
QUÉBECK - Hokejisté České republiky zůstávají podruhé v řadě před branami semifinále. V dnešním vyrovnaném utkání podlehli Švédsku až v prodloužení a o medaile si tak nezahrají.

Češi smolně prohráli. foto: ČTK

Oba celky zahájily utkání velmi opatrně a na úvodní branku se čekalo až do druhé třetiny. Vedení se ujal soupeř, ale naši hráči dokázali rychle odpovědět. Ve třetí části se dokonce Češi ujali vedení, poté co Vrbata proměnil trestné střílení. Skandinávský tým však také dokázal vyrovnat. Za stavu 2:2 se tak hrálo prodloužení. V něm naši nejprve přežili klinickou smrt v podobě přesilovky 4 na 3, ale vzápětí po nešťastném odrazu kapitulovali. Stejně jako loni se tak o hokejové vavříny neutkají.

Švédové narazí v pátek v semifinále na vítěze zápasu mezi Kanadou a Norskem.


Výsledek:

Česká republika - Švédsko 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Rolinek (Kotalík, Plekanec), 53. Vrbata z trestného střílení - 28. Hörnqvist (Stralman, Bäckström), 57. Nilson (Johansson, R. Wallin), 64. Weinhandl (Stralman, Nilson). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rönn - Fonselius (oba Fin.), de Haan (Kan.). Vyloučení: 5:4, navíc Kohn (ČR) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 8000.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!