Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česká jízda. Palát s Nestrašilem rozhodli dvěma góly o výhrách Tampy a Caroliny

Sport

  7:00
NEW YORK/PRAHA - Útočník Ondřej Palát se podílel v pátečním utkání NHL dvěma góly na výhře Tampy Bay 6:3 nad Pittsburghem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Stejnou bilanci si připsal i Andrej Nestrašil, který šestou a sedmou brankou v sezoně pomohl Carolině k vítězství 5:3 ve Winnipegu. Z českých hráčů ještě skóroval i Jiří Hudler, který ale s Calgary podlehl doma Columbusu 1:2.

Ondřej Palát střílí gól Pittsburghu. foto: AP

‚Hokejisté‘ Buffala popíjeli pivo. Zřejmě proto, že se nevešli na střídačku

Palát nejprve zvyšoval v úvodu prostřední části vedení Tampy Bay na 3:1, když se v oslabení dostal do samostatného úniku a forhendový blafák zakončil střelou mezi betony.

Pittsburgh v dalším průběhu utkání dvakrát snížil na rozdíl jedné branky, ale další drama nepřipustil český útočník. Rodák z Frýdku-Místku si šikovně kopnul bruslí odražený puk do strany a trefou do poloodkryté klece vstřelil v závěru zápasu uklidňující pátý gól.

Carolina položila základ úspěchu drtivým vstupem do zápasu a po jedenácti minutých už vedla 4:0. Druhou branku obstaral z dorážky Nestrašil.

Český útočník se znovu v zápase prosadil v předposlední minutě, když povedenou bekhendovou kličkou ukončil stíhací jízdu domácích a uzavřel skóre na konečných 5:3.

Ondřej Palát (vpravo) a Vladislav Namestnikov se radují z gólu
Ondřej Palát (vpravo) a Vladislav Namestnikov se radují z vítězného gólu

Hudler dostal Calgary v osmé minutě střelou z pravého kruhu do vedení a hubený náskok domácí drželi až do polovinu zápasu.

Poté začal úřadovat William Karlsson, který dvěma zásahy otočil skóre a zařídil Columbusu vítězství. V sestavě poražených zůstal opět mezi náhradníky český obránce Jakub Nakládal, který stále čeká na svůj premiérový start v NHL.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.