Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Česká legie zkázy v KHL: za Jágrem zamířil do Omsku i Vampola

Sport

  12:07
OMSK/MOSKVA - Hokejový útočník Petr Vampola mění v Kontinentální lize dres. Úřadující mistr světa opouští Traktor Čeljabinsk a nově bude hrát za Avangard Omsk, v jehož dresu se potká s Jaromírem Jágrem, Romanem Červenkou a Martinem Škoulou. Vedení sibiřského klubu oznámilo příchod českého reprezentanta na svých oficiálních internetových stránkách.

Jaromír Jágr a Petr Vampola v letadle. foto: ČTK

Vampola tak bude mít v novém působišti šanci navázat na spolupráci s Jágrem z loňského zlatého světového šampionátu v Německu, kde část turnaje odehrál jako centr první formace.

Rok 2010 v obrazech

Osmadvacetiletý hokejista přišel do Omsku výměnou za právo výběru v třetím kole letošního draftu KHL. Bývalý hráč Vsetína, Liberce, Českých Budějovic a Plzně si tak zahraje za třetí ruský klub. Vedle Čeljabinsku působil i v Ufě.

Vampola, který v současné sezoně odehrál za Čeljabinsk 36 zápasů s bilancí šesti branek a osmi asistencí, si změnou dresu výrazně polepší. Zatímco Čeljabinsk je ve Východní konferenci devátý a na postup do play off ztrácí deset bodů, Omsku patří druhé místo.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...