Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Budějovice posilují z NHL. Přijde Hanzal s Prospalem

Sport

  18:13
ČESKÉ BUĎEJOVICE - Do kádru hokejistů Českých Budějovic se postupně zapojují posily z NHL, která má výluku. S Jihočechy už trénuje kanadský obránce Andrew Ference, který už v pátek nastoupí na ledě Zlína. S týmem trénuje také útočník Martin Hanzal z Phoenixu a v noci z úterka na středu přicestuje ze zámoří také Václav Prospal z Columbusu. O termínu jejich zařazení do týmu zatím není jasno.

Vancouver - Boston (Ference slaví gól). foto: Reuters

Třiatřicetiletý Ference hrál v Českých Budějovicích i při předchozí výluce NHL v sezoně 2004/05, kdy pomohl Jihočechům k návratu do nejvyšší soutěže. Na své působení naváže už v pátek. "Vše potřebné z pohledu administrativní stránky je vyřízené," řekl sportovní manažer Petr Sailer.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 má s Bostonem ještě roční kontrakt na 2,25 milionu dolarů. Hanzal by mohl také do zápasů naskočit v nejbližší době. "Martin projevil zájem už v létě. Poté však musel odjet do Phoenixu, vrátil se koncem minulého týdne a opět se s námi zapojil do tréninku," podotkl Sailer.

Pětadvacetiletý Hanzal se v zámoří podrobil operaci zápěstí, ale už je v pořádku. "Momentálně intenzivně jednáme o vyřízení pojistky jeho kontraktu v NHL. Pokud se nám ji podaří vyřešit, jeho startu nebude nic bránit," doplnil Sailer. Loni uzavřel Hanzal s Coyotes pětiletý kontrakt celkem na 15,5 milionu dolarů.

Prospal chce nejprve pořádně trénovat

Do přípravy s týmem se brzy zapojí také Prospal. "Jsme spolu v dlouhodobém kontaktu, Vašek má zájem být součástí našeho týmu," navázal Sailer. Sedmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa bude zřejmě už ve čtvrtek trénovat. "Jakmile přiletí, budeme spolu dále jednat o tom, kdy by mohl naskočit do extraligových zápasů. Jak nám sdělil, ze všeho nejdříve však chce kvalitně potrénovat společně s týmem a teprve poté se zapojit do zápasů," dodal Sailer.

Prospal má s Blue Jackets ještě roční kontrakt na 2,5 milionu dolarů. Dres Českých Budějovic zatím oblékl ze zámoří jen obránce Radek Martínek, který ale po pátečním utkání v Třinci (0:5) tým opustil a vrátil se za rodinou do New Yorku. Mountfield trápí rozsáhlá marodka a už pětkrát za sebou nebodoval. Z marodky, která čítala až osm hráčů, by se mohl jako první vrátit do hry v neděli proti Karlovým Varům útočník Lukáš Květoň.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!