Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

České kanonády. Kometa i Plzeň jsou blízko postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů

Sport

  20:15aktualizováno  22:15
BRNO/bolzano - Hokejisté Komety Brno i Plzně mají nakročeno do čtvrtfinále Ligy mistrů. Kometa v úvodním osmifinále porazila doma Tapparu Tampere 5:1 a Plzeň vyhrála na ledě Bolzana 6:1. Brňanům tak stačí za dva týdny ve Finsku k postupu i prohra o tři branky a Indiány by nevyřadila ani porážka o čtyři góly.

Hokejisté Komety se radují z vysoké výhry. foto: ČTK

O výhře českého šampiona Komety rozhodl lepší vstup do zápasu, ze kterého Kometa vytěžila tříbrankový náskok. Dvě branky vstřelil kapitán týmu Leoš Čermák, gól a asistenci si připsal Peter Mueller.

Plzeň, která jako jediná drží v letošním ročníku Ligy mistrů neporazitelnost, na ledě italského zástupce v EBEL vedla v sedmé minutě 2:0. Po dvou třetinách už měli hosté náskok 5:1, když útočník Miroslav Indrák dovršil hattrick.

Kometa v případě postupu mezi nejlepších osm narazí na vítěze souboje mezi Luganem a Frölundou, jejichž první souboj skončil 1:1. Plzeň může ve čtvrtfinále narazit na Storhamar či Skellefteu, které spolu hrály v Norsku 4:4.

Výsledky 1. zápasů osmifinále:

HC Kometa Brno - Tappara Tampere 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky:
8. L. Čermák (Dočekal), 10. Plášek (D. Mikyska), 23. Mueller (Dočekal), 49. P. Holík (Kašpar, Mueller), 54. L. Čermák (Mallet) - 25. Moilanen (Kemiläinen, Levtchi). Rozhodčí: M. Andersson, Sjöqvist (oba Švéd.) - Lhotský, J. Svoboda (oba ČR). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3365.

HC Bolzano - HC Škoda Plzeň 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky:
23. Petan (Kuparinen, Frigo) - 5. Allen (Eberle, Kaňák), 7. Indrák (Kodýtek), 26. Indrák (J. Kindl, Kodýtek), 33. Gulaš (Kracík), 39. Indrák (Kaňák), 50. P. Straka (Kodýtek). Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba Něm.) - Pardatscher (It.), Schauer (Rak.). Vyloučení: 7:4, navíc Frank - Allen oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4850.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!